Björn Hellkvist inför fredagens bortamatch mot AIK
Publicerad: 2020-02-27
Herr
MODO Hockey har rest från Norrköping till Stockholm för att förbereda sig inför mötet mot AIK i omgång 50. Matchens spelas på Hovet i Stockholm där nedsläpp är 19:00. "Det blir en intressant match att se fram emot", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.

MODO Hockey spelar två raka bortamatcher och kommer senast från förlust i onsdagens möte mot Vita Hästen i Himmelstalundshallen. Efter en händelserik match blev slutresultatet 6-4 till Vita Hästen där målskyttar för MODO Hockey var Adam Tambellini (2), Fredrik Olofsson och Henrik Björklund.

– Jag är fortfarande besviken efter matchen senast och behöver en dag på mig efter en förlust för att kunna tänka igenom allt och analysera vad som gick fel. Det finns flera saker som inte fungerade i matchen igår, men vi skapade målchanser och vi gör fyra mål framåt på bortaplan. Men vi kan inte släppa in sex mål där vi som lag läcker bakåt vilket inte är okej, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel.

Matchens stora snackis var att målvakten Patrik Bartosak tvingades utgå efter en kollision i den första perioden. Batrosak räddade 10/11 skott men spelade endast 15 minuter av matchen.

– Det är klart att får man en tackling från "blind side" rätt i huvudet så får man ont. Han har därför inte tränat idag (torsdag) utan istället fått behandling och ytterligare undersökningar väntar innan vi vet mer om hans status. Just idag utgår vi ifrån att han inte är aktuell för spel.

Sista mötet mot AIK för HockeyAllsvenskan 2019/2020

Nu väntar en fredagkväll på Hovet i Stockholm dit MODO Hockey reste under torsdag eftermiddag. Det är fjärde och sista mötet för grundserien där MODO Hockey vunnit de tre tidigare mötena den här säsongen.

– Vi vet vad vi kommer behöva se upp med i matchen så det gäller för oss att, precis som vanligt, göra små justeringar beroende på motståndet vi möter, kommenterar Hellkvist avslutningsvis till MODO Channel.

{!B}

Till MODO Channel för fler klipp inför matchen

Läget i MODO Hockey

Laget tas ut på matchdagen. Joakim Hagelin, Tommy Enström, Linus Pettersson och Mattias Norlinder kommer inte till spel då de inte är med på bortaresan.

Målvakten Patrik Bartosak undersöktes av läkare torsdag eftermiddag och har drabbats av hjärnskakning.

Läs: Bartosak drabbad av hjärnskakning.

Hemmamatch på onsdag mot Tingsryd

Laget vänder åter hem till Örnsköldsvik efter fredagens match för att ta sig an Tingsryd på onsdag i nästa vecka. Biljetter till den matchen, grundseriens sista hemmamatch, köper du på modo.ebiljett.nu.

Press och kommunikation, MODO Hockey Frank Eriksson