Björn Hellkvist inför kvällens möte mot Almtuna
Publicerad: 2018-10-29
Herr
MODO Hockey spelar den andra raka matchen på bortaplan när laget på måndag kväll möter Almtuna IS i Gränby ishall i Uppsala. ”Vi har en bra känsla i gruppen inför matchen där det gäller att följa vår grundplan och ta bättre individuella beslut än senast”, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist inför kvällen.

Lördag kväll blev ingen trevlig kväll för MODO Hockey som förlorade mötet mot Oskarshamn i Be-Ge Hockey Center. MODO hade ledningen efter den första perioden men efter tre raka mål vände hemmalaget matchen som till sist slutade 5-2 efter det sista målet i öppen kasse.

– Vi började matchen ganska bra men blev för bekväma och ville inte ta utmaningarna som kom senaste i matchen. Vi saktade ner spelen istället för att driva upp tempot och det passade Oskarshamn bra där vi dock bjöds in i matchen och tog chanserna som kom för ledning efter den första perioden, sammanfattar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist och fortsätter:

– Vid deras kvittering är det saker som händer där vi gör rätt, men pucken ändå slinker in trots bra försvarsspel. Tyvärr tar vi sedan ett ödesdigert beslut i mittzonen och det är adresserat med både gruppen och individen. Det leder till 3-2 och sammanfattningsvis är vi besvikna på att vi ger bort matchen men vi möter ett topplag som gjorde det bra.

”Vi kan och måste nå upp till en bättre nivå”

En fjärdedel av HockeyAllsvenskan 2018/2019 är nu spelad och MODO Hockey är för närvarande på en tredje plats i serien med 26 inspelade poäng på 13 matcher. Matchen mot Almtuna på måndag kväll blir andra mötet mot Uppsala-laget som MODO besegrade i hemmapremiären som slutade 4-3.

– Vi var det bättre laget senast vi möttes men vi spelade inte på full kapacitet och vet att vi kan och måste nå upp till en bättre nivå idag. Både sett till hur hela laget presterar men även till individuella prestationer, konstaterar Hellkvist och fortsätter:

– Det gäller att vi håller oss till vår grundplan och tar bättre beslut för att ta poäng i kvällens match mot Almtuna. Nu spelar vi andra raka matchen på bortaplan och det är lite tuffare att vara på roadtrip, men så ska det vara när man spelar borta. Nu är det upp till oss att svara för en bättre prestation än mot Oskarshamn.

Oscar Hedman tillbaka i laget

Det kommer att bli förändringar i matchtruppen då Oscar Hedman är tillbaka efter avstängning och åter redo för spel.

– Vi släpper laget till matchen men det är en oerhört viktig kugge via får tillbaka när Oscar Hedman spelar mycket i både defensiv zon samt i boxplay, avslutar Björn Hellkvist.

Matchtröjans dag och Hockeyfredag avslutar veckan

Fjällräven Center fylls på och övre etage är nu öppet till fredagens hemmamatch mot AIK där över 3500 biljetter redan är sålda. Med Hockeyfredag finns det inga tveksamheter hur du bäst avslutar nästa vecka. Den röda hemmatröjan finns nu till försäljning tillsammans med retro-tröjan som används på fredagar framöver. After Work från 16:00 och Efterfest med livemusik står även på schemat, surfa in på modo.ebiljett.nu för biljetter till matchen!

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson