Förstaperioden förstörde matchen för MODO
Publicerad: 2018-11-02
MODO Hockeys tunga inledning av matchen låg till grund för förlusten mot AIK där slutsiffrorna till slut skrevs till 2-6. MODO Hockeys två mål gjordes av Oscar Hedman och Daniel Sylwander.

Säsongens andra match för MODO Hockey mot AIK stod på menyn i Fjällräven Center under fredagskvällen och de 5063 åskådarna på plats såg MODO Hockey få en riktigt dålig start på matchen där AIK skapade flertalet farliga lägen och vid flera tillfällen fick komma två mot ett eller tre mot två. Det var också på en av dessa kvicka spelvändningar som AIK tog ledningen i matchen, då Jesper Frödén satte ett lågt skott bakom Erik Hanses.

MODO Hockey hade svårt med tempot och drog på sig flertalet utvisningar, som gästerna utnyttjade på ett bra sätt. Sju minuter in i perioden gjorde Johan Larsson 0-2 i spel fem mot fyra och när MODO hade två spelare utvisade gjorde AIK 0-3 genom Eric Castonguay.

MODO hade nån enstaka chans framåt i första perioden men avsluten hittade inte fram och gästerna var närmare 0-4 än MODO var att reducera till 1-3.

MODO kröp närmare i andra

MODO kom ut starkare i andra perioden och skapade några halvchanser men mitt i MODO Hockeys press vände AIK spelet och gjorde 0-4 genom Christian Sandberg. Dryga minuten efter det målet kom reduceringen från hemmalaget då Oscar Hedman följde med upp i anfallet och fri i slottet kunde han pricksjuta in 1-4.

Efter reduceringen jämnade spelet ut sig och de båda lagen skapade några chanser vardera. MODO Hockey hade några vassa lägen att reducera ytterligare men pucken ville inte in. Till slut kom målet och det var på en vacker styrning från Daniel Sylwander, som påpassligt var framme och dirigerade in Magnus Häggströms skott.

AIK stängde matchen i tredje

Efter en hög klubba i ansiktet på Ludvig Elvenes i slutminuten av andra perioden hade MODO med sig power play i drygt tre minuter i inledningen på tredje perioden. Två av de tre minuterna försvann dock efter att MODO dragit på sig en utvisning och de tre minuterna rann ut i sanden.

När sedan Ludvig Elvenes blev utvisad på en tveksam situation bakom AIK:s mål så kom 2-5 från Johan Larsson och matchen stängdes för gott. Avslutningen av matchen blev grinig där flera av spelarna hade svårt att hålla tillbaka känslorna. I samband med spel fyra mot fyra tog MODO ut målvakten i ett sista desperat försök men AIK satte spiken i kistan i tom kasse och 2-6 blev slutresultatet.

MODO Hockey har nu en match kvar innan uppehållet och det är Leksand borta på söndag. Efter den matchen väntar landslagsuppehåll och kommande hemmamatch är den 14:e november då vi tar emot BIK Karlskoga.