Åttonde raka - effektiv start bäddade för segern
Publicerad: 2022-11-25
MATCHRAPPORT
En effektiv drömstart bäddade för MoDos åttonde raka seger på fredagskvällen. Hemmalaget Mora pressade och var endast ett mål ifrån inför den tredje - där dock MoDo, med Theodor Niederbach i spetsen, kunde hålla undan och till slut vinna med 3-6.

I en inledande akt där chanserna till en början lös med sin frånvaro kom så från ingenstans 0-1-målet för MoDo i Smidjegrav Arena. Johan Södergran höll sig framme och tryckte in ledningspucken efter 9:26 - och bara dryga halvminuten senare var ledningen dubblerad genom Rihards Marenins styrning. Gästerna hann gå upp till 0-3 innan hemmalaget, i boxplay, reducerade i slutminuten av perioden.

Mora var under stunder spelförande i den andra perioden. Man kröp också närmare efter en reducering i spel fem mot fyra, men MoDo stod emot den stundtala pressen väl och kunde istället dra ifrån till 2-4. I sin comeback höll sig Theodor Niederbach framme och skickade in pucken i en trafikerad situation framför Mora-målet.

Hemmalaget fick in ytterligare en reducering i den andra - men i slutakten steppade gästerna upp. I en fysisk batalj som innehöll en rad utvisningar var det i just spel fem mot fyra som Daniel Bernhardt skulle kliva fram och trycka in sitt åttonde mål för säsongen - assisterad av Pontus Näsén. Målet gjorde att Mattias Karlins mannar kunde kontrollera tillställningen väl - och spiken i kistan kom när Niederbach skrev in sig i målprotokollet ännu en gång och fastställde slutresultatet till 3-6. Segern innebar att MoDo nu har åtta raka - när man vänder hem till Örnsköldsvik igen för toppmötet med Björklöven på lördagskvällen.

MATCHFAKTA

Mora – MoDo 3-6 (1-3, 2-1, 0-2)
Mål: 0-1 Johan Södergran (Mannberg), 0-2 Rihards Marenis (Bernhardt, Jacobsson), 0-3 Josh Dickinson (Jacobsson, Näsén), 2-4 Theodor Niederbach (Aagard, Dickinson, 3-5 Daniel Bernhardt (Näsén), 3-6 Theodor Niederbach (Aagard)
Skott: 22-27