Björn Edlund inför sista matchen innan uppehållet

30 november 2018 13:30
Dam

En match återstår för damerna innan ett längre spelupphåll väntar under december månad. Göteborg HC kommer på besök i Fjällräven Center och det är ett möte där toppen möter botten. "Jag är väldigt laddad. Det ska bli skönt att få kräma ur det sista vi har innan vi får lite spelledigt", säger Björn Edlund.


MODO Hockeys damer kommer till spel med två raka vinster i ryggen. 0-1 på bortaplan mot AIK följdes upp med en härlig 4-2 seger mot Leksand på hemmaplan. Nu väntar ännu en match i Fjällräven Center när Göteborgs HC kommer på besök, och det är sista matchen innan ett längre uppehåll under december månad.

Göteborg kommer senast från 0-3 förlust mot Linköpings HC och innan dess slog man SDE med 3-2 på straffar. Tränare Björn Edlund tror att man kommer möta ett gäng som fått blodad tand i och med segern mot SDE.

– Framgång föder framgång. Dom höll rätt tätt mot Linköping också och det gäller att vi kommer ut med fart, flyttar pucken snabbt och tar vara på vara lägen, säger Edlund och fortsätter:

– Göteborg knaprar sig uppåt allt eftersom och gör stabilare matcher med bättre insatser hela tiden. Så jag förväntar mig att vi kommer möta ett lag som kommer trumma på i sextio minuter och göra allt för att förstöra för oss och göra allt för att ta vara på sina egna chanser, säger han.

Tidigare möten lagen emellan under säsongen har präglats av ett MODO som varit spelförande och haft mer puckinnehav. Men Edlund menar att det inte går att slappna av.

– Det är bara att blicka tillbaka på matchen mot Leksand där de är det spelförande laget och vi vinner matchen. Det går inte att slappna av utan det gäller att vi är fokuserade, noggranna och krämar ur det sista innan uppehållet, avslutar Björn Edlund.

Till MODO Channel