Ryan Whitney klar för spel i MODO Hockey
Publicerad: 2015-06-24

Backen Ryan Whitney, 32, med bland annat 481 matcher i NHL och 135 matcher i AHL på meritlistan är klar för spel i MODO Hockey säsongen 2015/2016. ”En back av den här kalibern är vi glada över att kunna knyta till oss då han kommer att komplettera den befintliga backsidan mycket bra”, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet. Nyförvärvet presenterades på Årsmötet under onsdagkvällen.

Ryan Whitney draftades som nummer 5 av Pittsburgh Penguins 2002. Debutsäsongen i Penguins 2005/2006 innebar 38 poäng (6+32) på 68 matcher och följdes upp av en fantastisk säsong med 59 poäng (14+45) på 81 matcher.

Whitneys karriär fortsatte efter fyra säsonger i Pittsburgh med spel i Anaheim Ducks innan Edmonton Oilers och Florida Panthers även var klubbadresser i NHL. Efter säsongen 2013/2014 fortsatte Whitneys karriär i KHL där han den senaste säsongen representerade HC Sochi för 19 poäng (6+13) på 42 spelade matcher.

– Whitneys meriter talar för sig själva och han kommer att bli väldigt nyttig för oss med tanke på storlek, spelskicklighet och erfarenhet, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet och fortsätter:

– Whitneys spelstil med stort hjärta och bra karaktär är någonting vi även värdesätter högt.

”Kommer att komplettera den befintliga backsidan”

Ryan Whitney är 192 cm lång och väger in på 98 kg. Backen har även landslagserfarenhet från junior-VM samt VM-turneringar och matcher för USA i de Olympiska spelen. Kontraktet med MODO Hockey sträcker sig över säsongen 2015/2016.

– Whitney har visat på alla nivåer att han kompletterar sin storlek med ett fint rörelsemönster och bra skridskoåkning, kommenterar GM Svartvadet och avslutar:

– En back av den här kalibern är vi glada över att kunna knyta till oss i MODO Hockey, han kommer att komplettera den befintliga backsidan mycket bra och det känns skönt att laget nu börjar att sätta sig trots att vi hela tiden fortsätter att se över truppen. Vi hoppas att säsongskortsinnehavare, fans överallt och samarbetspartners känner en nyfikenhet inför truppen och redan nu längtar till att sommaren ska vara över och att pucken ska släppas för 2015/2016.

Har du ännu inget säsongskort? Så här följer du bäst matcherna.

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson