MODO nollades i länsderbyt
Publicerad: 2021-02-26
Säsongens två tidigare länsderbyn mellan MODO Hockey och Timrå IK hade slutat med hemmasegrar. Ikväll blev det ett trendbrott när Timrå IK vann i Fjällräven Center med 4-0, och till slut blev det en odiskutabel seger för gästerna. ”Det är inget snack om att Timrå vinner rättvist. Känns som att andra målet blir på sitt sätt avgörande, vi blir lite små därefter samtidigt som Timrå växer”, säger Magnus Sundquist.

Länsderby nummer tre för säsongen på menyn ikväll och vi fick se en inledningsperiod där gästande Timrå hade mer puck, och mer av spelet. Men när det kom till heta målchanser så var MODO Hockey vassare. Johan Harju hade ett skott i målramen strax innan sju minuter var spelade. Drygt fyra minuter senare skapade MODO Hockey ett par målmöjligheter, allra närmast var Markus Persson när han spelades fram av Patrik Karlkvist i ett två mot ett-läge, men Jacob Johansson räddade Perssons avslut.

– Han gör en bra räddning där. Det är ett fint pass av Karlkvist och det är nära, konstaterade Persson. MODO Hockey hade också ett power play där det vid flera tillfällen osade hett. Gästernas bästa läge i perioden hade backen Filip Westerlund, men hans avslut träffade målramen bakom Tex Williamsson.

– Tycker det är bra fart i första perioden. Vi jobbar hårt och när vi får ner pucken djupt på dem så skapar vi också chanser ur det, summerade Persson de inledande 20 minuterna.

"Måste bli ännu mer desperat"

Direkt i inledningen på mittperioden var Villiam Haag nära att göra matchens första mål. Men det blev inte mer än nära. Så fortsatte det i perioden. Det skapades halvchanser av båda lagen men det dröjde till knappt tre minuter var kvar av perioden innan målnollan spräcktes och det var gästerna och Jens Lööke som gjorde det. Haag hade därefter ett nytt bra läge att göra mål när han i fritt läge försökte med en lång dragning men han fick aldrig avslutet på mål. MODO Hockeys uppförsbacke blev än större i slutsekunderna av perioden när Viktor Lodin i friläge var säkerheten själv och överlistade Williamsson och därmed satte Timrå i tvåmålsledning.

– Vi har haft våra chanser men inte förvaltat dem. Vi måste bli ännu mer desperat i vårt spel, lägga ännu fler puckar på mål, kommenterade lagkapten Daniel Sylwander.

"Timrå visar att de är ett klasslag"

Men tredje perioden fick en helt annan öppning än vad MODO Hockey önskade. Efter endast 55 sekunders spel kunde Lööke från nära håll trycka in sitt andra mål för kvällen. Det målet satte tonen för slutperioden där Timrå på ett relativt enkelt sätt kunde kontrollera resterande del av matchen. MODO Hockey hade mycket svårt att komma till någonting, sätta tryck på gästerna. Istället kunde Timrå gå ifrån ytterligare efter mål av Albin Lundin och till sist kvittera ut en säker trepoängare.

– Vi gör en jättebra första period, tycker också att vi långa stunder i andra perioden är bra men sedan så tippar det över allt eftersom till Timrå. Ser man till sista 20 minuterna är det inte något snack, då är Timrå bättre och de visar att de är ett klasslag, summerar Magnus Sundquist.

Positivt för MODO Hockey ikväll var att Väsby samtidigt förlorade och därmed har MODO Hockey fortsatt åtta poäng ned till Väsby under strecket.

MODO Hockeys kommande matcher i HockeyAllsvenskan är på tisdag och onsdag - båda borta mot Mora IK.