Revansch direkt för MODO Hockey mot Västerås
Publicerad: 2018-10-28
Junior
Efter gårdagens förlust efter övertid tog MODO Hockey en rejäl revansch på Västerås i J20 SuperElit Norra när man under söndagen vann bortamatchen med 3-0, där Lucas Jägbring höll nollan och Max Wahlgren gjorde två mål.

Helgens sista match i J20 SuperElit Norra för MODO Hockey innebar returmöte med Västerås efter lördagens snöpliga förlust på övertid. MODO började söndagens match betydligt bättre och hade flera riktigt farliga avslut redan i det första bytet i matchen.

Den första periodens andra halva innehöll flera utvisningar där det var gästerna MODO som fick det första försöket att göra mål i numerärt överläge men de två minuterna blev resultatlösa.

Under de sista fem minuterna fick Västerås två chanser i power play men det var MODO som skulle göra målet, ett mål som kom efter 18:03. Linus Pettersson rensade från eget sarghörn och när Västeråsbacken tappade ut pucken i mittzon var Max Wahlgren framme och skaffade sig ett friläge som han förvaltade på bästa sätt med en mycket vacker dragning.

Lucas Jägbring med hållen nolla

Wahlgrens mål blev första periodens enda men MODO skulle få tidig utdelning i den andra perioden. Efter 3:56 utökade Isak Sandström MODO Hockeys ledning efter ett långt byte i offensiv zon och Sandströms skott från högerkanten styrdes in i mål via en Västeråsspelare framför mål.

MODO var inne i en bra period i matchen i det här läget och Västerås kände sig tvingade att ta en time out efter sex minuter. Spelet jämnade ut sig och den andra perioden bjöd inte på några fler mål, trots att lägen inte saknades. Matchens båda målvakter stod för flera bra räddningar och Lucas Jägbring i MODO Hockeys mål skulle visa prov på vad han kan matchen igenom.

MODO spelade av matchen enkelt

MODO kunde relativt enkelt spela av den tredje perioden utan att bjuda Västerås på speciellt många chanser och de gånger de fick fram skotten mot mål så var Jägbring på plats och stoppade puckarna.

14:49 in i tredje perioden stängde MODO Hockey matchen för gott när Max Wahlgren gjorde sitt andra mål i matchen. Max styrde från nära håll in skottet från Joel Wahlgren, ett mål som även Mattias Norlinder fick en assistpoäng på.

Segern innebar att MODO återvänder hemåt med sju av nio poäng inspelade under helgen och man är fortsatt med i toppen av J20 SuperElit Norra, där tabellen haltar betänkligt. För MODO är det nu dags för ett längre landslagsuppehåll där nästa match spelas först den 16:e november då MODO tar emot Leksand på hemmaplan.