Björn Edlund inför onsdagens bortamatch mot Brynäs
Publicerad: 2018-09-18
Dam
MODO Hockey reser till Gävle på onsdag för att möta Brynäs IF i den fjärde matchen av SDHL 2018/2019. "Vi kommer att förbättra detaljer till matchen mot Brynäs dit vi åker med full trupp", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund inför matchen.

MODO Hockey har hunnit spela tre matcher i årets SDHL-säsong där två av tre matcher slutat med seger och tre poäng.

– Det har stundtals gått emot oss i delar av matcherna där vi "glömt bort" det hårda jobbet som krävs i försvarsspelet för at få spela i anfallszon. En nyckel är att jobba hårdare för att få spela mer anfallshockey, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel och fortsätter:

– Vi har höga toppar men lite för låga dalar. Det är dock bara september och vi har en ung trupp med spelare som utvecklas mycket under en säsong. Det handlar även om gruppdynamik där roller ska sättas på plats nu och som vi senare ska bygga vidare ifrån. Men det är väldigt roligt att vi är igång och vi ser väldigt positivt framåt.

Seger över Djurgården i senaste omgången

MODO Hockey besegrade Djurgården med 4-2 i lördagens möte i Bjästahallen. Klara Peslarova räddade 36 skott och målskyttar för MODO Hockey var Marion Allemoz, Breanne Wilson-Bennet, Maja Grundström och Ellen Lövgren.

– Det var en rolig match och det var några bekanta ansikten i motstådarnas bås som det var härligt att vinna över. Vi hade en bra högstanivå men i den andra perioden spenderade vi lite väl mycket tid i vår försvarszon. Vi studsade tillbaka och hade fina mål i matchen och det är roligt att se när saker vi tränat på hakar i under match, kommenterar Edlund för att sedan avslutningsvis blicka framåt:

– Mot Brynäs vill vi fortsätta med kreativa lösningar och att ha mycket puck offensivt. Det vill jag se mer av men det jag kommer att trycka extra på inför matchen är omställningen från försvar till anfall där vi måste bli snabbare.

{!A}

Till MODO Channel

Inga förväntade ändringar i laguppställningen

Alla i MODO Hockey är skadefria och friska och inga förväntade ändringar kommer att ske i laguttagningen.

Nästa hemmamatch spelas på söndag klockan 12:00 i Fjällräven Center när MODO Hockey möter SDE där söndagen blir stor avslutning av #premiärveckan med två matcher under samma dag då även herrarna spelar match med nedsläpp 17:30 mot Almtuna.

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson