Andreas Johansson inför hemmamatchen mot Luleå Hockey

29 december 2015 14:15

MODO Hockey kommer från en svidande uddamålsförlust i den senaste matchen mot Örebro Hockey på bortais. Det avgörande målet kom i den tredje periodens sista minut och MODO Hockey siktar nu på omgående revansch och tre poäng i hemmamötet mot Luleå Hockey den 30 december i Fjällräven Center. Pucken släpps 19:00 och huvudtränare Andreas Johansson har klart för sig vad som krävs för seger.


– Den första matchen uppe i Luleå var en tät match som var ganska lik matchen vi spelade mot Örebro senast. Man känner efter halva matchen där att det skulle komma ner till ett enda mål och tyvärr gick vi bort oss i forechecken den gången. Det senaste mötet mot Luleå kom vi helt enkelt inte upp i nivå här på hemmaplan och är laddade för en klart bättre insats imorgon.

"Det gäller att lära sig att jobba på i motvinden"

Gårdagens möte mot Örebro Hockey blev inte det avslut som MODO Hockey ville ha i den två matcher långa roadtrip laget var på under mellandagarna. Efter seger över Växjö Lakers på straffläggning kom avgörandet mot Örebro Hockey i tredje periodens sista minut då hemmlaget sköt 2-1, vilket blev matchavgörande.

– Vi gör en solid och bra match på bortaplan. Första halvan av matchen är jag inte nöjd med, men vi kommer in i matchen och spelar bra i andra halvan där vi orkar spela i sista perioden och det är ett oerhört surt sätt att förlora på, säger Johansson och utvecklar:

– Per-Åge Skröder har ett läge med två minuter kvar och i nästa läge gör de mål på ett sätt som egentligen inte ska hända där pucken kommer rätt på bladet på deras spelare efter sargstuds och han har en lucka stor som pucken. Visst finns det saker i den sekvensen som vi kan göra bättre, men vi befinner oss i en rejäl motvind och det gäller för oss att lära oss att jobba på i den motvinden.

"Mål behövs för att få upp självförtroendet"

Victor Olofsson blev MODO Hockeys ende målskytt mot Örebro och Olofsson har därmed gjort mål i två raka matcher samt påoäng i den tre senaste matcherna. En annan spelare som svarade för en bra insats i matchen senast var Patrick Dwyer som spelar center mellan Peter Öberg och Bobby Butler.

– Dwyer gjorde sin bästa match i Växjö tyckte vi och han toppade den insatsen i mötet mot Örebro. Han har klivit fram och det verkar som att han trivs bra i centerrollen där det är viktigt för oss att få igång honom. Jag hoppas att han får utdelning då han behöver göra mål för att få upp självförtroendet, men spelar han på det här sättet så kommer det att komma. Victor Olofsson gör inte bara mål och poäng utan ser främst ut att orka mer då den träning vi gjort med honom gett resultat. Han tävlar även hårdare över hela banan och det finns ljuspunkter säger Johansson och sammanfattar:

– Surt igår, surt inatt för alla som var vakna då och jobbade med matchen men idag känner jag mig mer positiv då jag sett matchen nu för tredje gången. Vi gör en bra bortamatch.

"Vi ser fram emot matchen imorgon"

Under tisdagen var det full aktivitet i Fjällräven Center då MODO-Cupen spelas och MODO Hockey tränade i gymmet, på isen och hade möten i kedjeformationerna.

– Det var isträning för de som inte haft så mycket istid i de senaste matcherna, lättare fysträning för hela gruppen med snabba fötter och individuell video för samtliga spelare, berättar Johansson och fortsätter:

– Kedjorna satt tillsammans och kollade på flera sekvenser och jag ger alla killar alla deras byten där de själva får se vad som trots förlusten gjordes bra i matchen senast, på detaljnivå. Det var mycket som var bra och de saker som vi förbättrat ska vi förbättra ytterligare för att vinna matcher som står och väger.

– Det var surt igår men idag har vi gjort ett bra jobb och när samtliga kommer tillbaka dagen efter och jobbar stenhårt och "jobbar ur sig skiten" känner vi en tro på det vi gör. Det känner jag att vi har och det är inget problem hos killarna. Vi ser alla fram emot att spela på hemmaplan imorgon mot Luleå.

Läget i laget inför matchen

Nichlas Torp och Byron Ritchie är fortsatt skadade, Carl Grundström spelar JVM medan Jesper Lindgren spelar med Björklöven i tisdagkvällens match mot AIK i HockeyAllsvenskan.

– Jesper behöver få en match så det passar honom och oss väldigt bra. Laget imorgon är inte hundra ännu, men klart är att Emil Djuse är tillbaka i laguppställningen efter sin förkylning och kommer att spela, avslutar Andreas Johansson.

Matchtröjans dag i Fjällräven Center

Besök matchen mellan MODO Hockey och Luleå Hockey den 30 december i Fjällräven Center där årets sista match även innebär Matchtröjans dag. Intersport-butiken i Fjällräven Center har under kvällen specialpris på årets replikor inklusive tryck av valfritt namn och nummer. Butiken har en tryck på plats och kan leverera den tryckta tröjan under pågående match.

Besök matchen och ta en bild av sig själv i matchtröjan på plats i arenan. Tagga den sedan i valfri social media med #matchtrojansdag för chansen att vinna en signerad matchtröja från MODO Hockey. Välkommen på match 30 december där pucken släpps 19:00!

Biljetter till matchen MODO Hockey - Luleå Hockey