MODO Hockey tog andra raka mot Björklöven
Publicerad: 2021-03-07
MODO Hockey vann för andra dagen i rad mot Björklöven och det blev en ny fyramålsseger då slutsiffrorna till slut skrevs till 5-1. Med de här två segrarna så står det nu klart att MODO Hockey säkrat kontraktet i HockeyAllsvenskan för kommande säsong.

Mindre än ett dygn efter urladdningen i Umeå så var det dags för nytt möte mellan MODO och Björklöven. Lagen hade begett sig till Örnsköldsvik för returen och det blev en mer tillknäppt inledning på den här tillställningen än det var under lördagen.

Den första perioden blev jämn spelmässigt och hemmalaget var med bra i händelserna. Båda lagen hade ett par bra lägen, framför allt hade gästerna en farlig chans i slottet men Anthony Peters storspelade åter igen och svarade för några riktigt svettiga räddningar.

Till skulle det dock komma ett mål och det var gästerna som tog ledningen genom ett mål av Olle Liss, målet kom i den näst sista minuten av perioden och det var i spel fem mot fyra som Björklöven tog ledningen.

Urladdning i andra perioden

Inledningen av den andra perioden gick klart till Björklöven som skapade många chanser och som hade ett stort spelövertag under de inledande minuterna. Men ett krigande MODO tog sig in i matchen och med 6:45 spelat av perioden kom kvitteringen då Valentin Zykov avslutade ett vackert anfall, efter att han först krigat till sig pucken.

I samband med målet så uppstod också en mindre skärmytsling mellan målskytten Zykov och Alex Hutchings i Björklöven, vilket ledde till powerplay för MODO. Här var hemmalaget inne i en bra period och Michael Boivin pricksköt in 2-1 med en man mer på banan.

MODO fortsatte spela riktigt, riktigt bra i det här läget och Patrik Karlkvist, den notoriske målskytten höll sig framme och från nära håll satte han 3-1 då han fint spelades fram av Anton Öhman och Johan Harju.

MODO säkrade kontraktet i tredje

Spelbilden från den andra perioden, med en stark inledning från Björklöven, återkom även i den tredje perioden. Gästerna hade spelet, men första målet i perioden kom för MODO Hockey och det var åter igen Patrik Karlkvist som gjorde det, ett mål som videokollades men som till slut godkändes.

Efter det målet jämnades spelet ut och MODO Hockey kunde relativt enkelt hålla undan till helgens andra seger mot Björklöven. Med bara 22 sekunder kvar på klockan så fastställde Mikkel Aagaard slutresultatet till 5-1 och när Kristianstad samtidigt vann mot Väsby så innebar de tre poängen att det HockeyAllsvenska kontraktet är säkrat för kommande säsong.