Förlust för MODO i generalrepetitionen
Publicerad: 2020-09-06
Dam
MODO Hockey tog sig an Luleå Hockey/MSSK i generalrepetitionen inför SDHL-premiären som sker nästa helg och det blev förlust med 4-0 efter att Luleå varit bättre matchen igenom. I målet gjorde Viktorie Svejdova en riktigt fin insats.

MODO Hockey ska under kommande helg starta upp säsongen i SDHL när man tar sig an Göteborg och HV71 på bortaplan. Inför de matcherna så var det dags för försäsongens sista match när Luleå Hockey/MSSK gästade Fjällräven Center under söndagseftermiddagen.

Gästerna tog tag i taktpinnen redan från matchstart och man visade upp ett starkt spel över hela banan. Man skapade också många chanser men Viktorie Svejdova var magnifik i hemmakassen och stod för många väldigt bra räddningar. Hennes fina spel såg också till att det var 0-0 efter 20 minuter.

Luleå vann och nollade MODO Hockey

Luleå fortsatte att vara det bästa laget matchen igenom och i mitten av andra perioden stod Viivi Vainikka för en av matchens prestationer när hon och på egen hand gjorde 0-1 med en vacker soloprestation. Innan perioden var över hade gästerna även gjort 0-2 genom Noora Tulus då hon med bara 23 sekunder kvar på klockan tog hand om en retur.

I den sista perioden föll ytterligare två mål och det var Emma Nordin som gjorde båda de målen. Först spelades hon fram av Michela Cava i en två mot etta och sedan gjorde hon matchens sista mål i slutet av ett powerplay när hon dundrade in 0-4 på ett vacker sätt.