Vi är i semifinal!
Publicerad: 2023-03-27
MATCHRAPPORT
4-2 i matchen - och 4-2 i matcher. MoDo Hockey är klart för semifinal efter att ha slagit ut AIK i kvartsfinal 6 på Hovet på måndagen.

Vi fick ingen vidare start på matchen spelmässigt och såg lite passiva ut när AIK kopplade grepp direkt i första perioden. Det greppet höll i sig och det var med nöd och näppe, och en sylvass Kristers Gudlevskis längst bak, som vi höll 0-0 fram till första pausvilan.

Även andra perioden började lite knackigt men sedan var det som att saker och ting kuggade i för MoDo, inte minst efter att Theodor Niederbach öppnat målskyttet, snyggt framspelad av Riley Woods. Inte långt därefter höll sig David Bernhardt framme och sköt 0-2.

AIK reducerade i powerplay i slutet av perioden och det var en relativt oviss tillställning som tog vid efter 40 spelade minuter.

Då klev Johan Södergran fram och forcerade in 3-1 i powerplay och när David Bernhardt sedan sköt 4-2 i powerplay, hans andra mål i matchen och sjätte (!) i kvartsfinalserien, var saken biff. AIK reducerade i slutet men det var aldrig någon fara på taket.

Nu väntar semifinalspel!

TRÄNARKOMMENTAR

Tränarnamn:

– Vi får ta en tidig time out och är inte nöjda med första perioden. Vi tar tre utvisningar och bli tillbakapressade. Sedan tycker jag ändå att vi kommer ut och är klart bättre i andra perioden och vi är effektiva idag. Vi får ett skönt mål i och med 3-1 tidigt och 4-1 lite senare. Vi har en del att rida på och reder ut det.

– Det har varit mycket stök och bök i matchserien, mycket känslor, gruff och stång. Lite mindre skönspel och lite mer krig. En lite annorlunda matchserie på så sätt.

– Det är klart att vi föredrar att slippa match sju och det är skönt att få några extra dagar ledigt, för att slicka såren och ladda batterierna och komma igen.

MATCHFAKTA

AIK–MoDo 2–4 (0–0, 1–2, 1–2)

Andra perioden: 0–1 (27.27) Theodor Niederbach (Riley Woods, Josef Ingman), 0–2 (33.34) David Bernhardt (Pontus Näsén, Theodor Niederbach).

Tredje perioden: 1–3 (41.23) Johan Södergran (Mikkel Aagaard, David Bernhardt), 1–4 (51.07) David Bernhardt (Pontus Näsén, Sebastian Ohlsson).

Skott: 32-13.

Publik: 7297.

NÄSTA MATCH

Segern innebär att vi spelar semifinal och precis som i kvarten så inleder vi med två raka matcher hemma i Hägglunds Arena; nu på lördag klockan 18.30 och på måndag klockan 19.00. Biljetter till den första matchen är släppta - vi ser fram emot en publikfest som kickstart på matchserien!

Säkra din plats redan nu på vår biljettsida.

Vilket motstånd det blir bestäms först efter att Södertälje och Mora spelat klart sin kvartsfinal.