Skön kväll i Västerås – andra raka MoDo-segern
Publicerad: 2021-10-20
MATCHRAPPORT
Spelmässiga framsteg – och tre sköna poäng. MoDo Hockey hade en fin kväll i Västerås på onsdagen och bärgade tre nya poäng via en 4–1-seger. Vinsten grundlades under en mycket stark andraperiod.

"En solid insats", var vad huvudtränare Mattias Karlin ville se borta mot Västerås på onsdagskvällen.

En på det stora hela solid insats var också vad han bjöds på av sitt lag.

Första perioden i ABB Arena kom att bli mållös, vilket också var ganska talande för de inledande 20 minuterna. Det var ordningssamt i MoDo-försvaret från start och Västerås bjöd heller inte på särskilt mycket, vilket ledde till en tillknäppt historia.

Filip Karlsson höll sig framme vid ett tillfälle när Västerås kontrade, men Tex Williamsson räddade med axeln och Daniel Sylwander skyfflade undan pucken med handsken i egen målgård. MoDos enda riktiga lägen i första perioden kom i powerplay, men trots två chanser i spelformen blev det ingen lycka framåt.

I mittronden skruvade MoDo upp tempot ordentligt – och fick utdelning.

Det var förvisso Västerås som oroade mest inledningsvis och det var farligt nära 1–0 till hemmalaget när Alexander Lunsjö dök upp vid MoDo-kassen och avlossade ett skott längs isen. Pucken gled in under Tex Williamsson, men MoDo-målvakten lyckades få vanten på den i sista momangen.

Sedan stod MoDo för en snabb spelvändning efter en tekning i egen zon. Filip Sveningsson stressade först fram ett misstag från en VIK-spelare och fick sedan ett friläge från halva plan . Forwarden var iskall när han fintade bort Johan Gustafsson och satte pucken i nättaket med en backhand.

Efter målet fortsatte MoDo att trumma på och skapade chans på chans. Riley Woods hade ett friläge direkt efter 0–1-målet men Gustafsson räddade den gången, och även Oscar Pettersson och Niklas Folin hade kanonlägen när MoDo tog ett stadigt grepp om taktpinnen.

0–2 kom i ett flygande anfall. Jeremias Lindewall hittade Theo Jacobsson med pucken, störtade mot mål och störde sedan Gustafsson så att Jacobsson kunde stänka in pucken i nät vid sidan om VIK-målvakten. Ett fint samarbete mellan de två ynglingarna.

Matchen och stämningen i ABB Arena hettade till mot slutet av perioden, när domarna först missade en hög MoDoklubba och sedan gav Mikael Frycklund matchstraff sedan denne tacklat Sebastian Ohlsson i ryggen.

MoDo förvaltade det numerära överläget när Pontus Näsén klappade till från blålinjen och hittade nätet med bara fyra sekunder kvar att spela av perioden.

Ett psykologiskt viktigt mål och MoDo kunde hålla undan ända in i kaklet.

Sebastian Ohlsson utökade till 4–0 i slutperioden innan VIK fick in ett tröstmål av Lukas Zetterberg. Hemmalaget jagade på för ytterligare en reducering och hade också en straff som tog i ribban, men allt som allt städade MoDo av sista perioden på ett bra sätt. När det hettade till lite fanns också Tex Williamsson längst bak som en mycket stabil utpost.

Nu vänder MoDo hemåt och redan på fredag är det match igen i Hägglunds Arena. Vita Hästen kommer på besök och MoDo jagar tredje raka segern.

Visst kommer du och är en del av gemenskapen och stöttar laget? Biljett löser du alltid billigast och smidigast via modo.ebiljett.nu!