Joakim Hagelin till MODO Hockey

16 april 2018 14:05
Herr

MODO Hockey kan idag presentera nästa spelare som är klar för spel i HockeyAllsvenskan den kommande säsongen då Joakim Hagelin signerat ett kontrakt för de två kommande säsongerna. ”Storlek, karaktär och attityd kombinerat med skills gör att det känns väldigt bra att Hagelin ansluter till MODO Hockey” kommenterar sportchef Micke Sundlöv.


Joakim Hagelin, 28, kommer senast från spel i IK Oskarshamn som han totalt representerat under totalt sju säsonger. Den senast säsongen i HockeyAllsvenskan svarade Hagelin för 21 poäng på 48 spelade matcher genom 13 mål och 8 assist.

– Han representerar en spelartyp som vi sökt efter. Det känns jättebra att det nu är klart och det är även en spelare som Björn Hellkvist känner till väl och de båda vet var de har varandra, kommenterar MODO Hockeys sportchef Micke Sundlöv.

"Vill gör allt för att hjälpa MODO"

Joakim Hagelin har Linköping HC som moderklubb och har spelat både J18 och J20 i föreningen och han även representerat Djurgården och AIK i HockeyAllsvenskan.

– Det här känns väldigt spännande och roligt där det nästan är som man är 18 igen då jag är exalterad över den här möjligheten och taggad på att träffa de andra i laget för att komma igång. Det är en väldigt bra chans för mig i min karriär att få komma till MODO Hockey där miljöombytet känns viktigt och jag verkligen vill göra allt för att hjälpa MODO, kommenterar Joakim Hagelin och avslutar:

– En del av varför jag ville till MODO var förutom möjligheten att utvecklas som spelare även möjligheten att fortsätta med Björn Hellkvist som tränare. Den förra säsongen i Oskarshamn gav ett väldigt gott intryckt av honom där han är tydlig med krav och vad han vill göra. MODO Hockey kommer att få ett starkt och hårt jobbande lag nästa säsong.

Kontraktet mellan MODO Hockey och Joakim Hagelin är skrivet för de två kommande säsongerna.

Till MODO Channel