Nylander och Kempe draftades tidigt

28 juni 2014 10:52

Nattens NHL-draft var på sitt sätt lyckosam för MODO Hockey när både William Nylander och Adrian Kempe gick i första rundan.

– Det är fantastiskt kul för både oss som klubb och killarna själva att de valdes tidigt. Det visar att vi jobbar bra med vår förädling av talang, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.


Philadelphia är skådeplatsen för årets NHL-draft och i natt svensk tid genomfördes den första rundan – och MODO Hockeys duo William Nylander och Adrian Kempe blev båda två valda.

William gick som spelare nummer åtta när klassiska Toronto Maple Leafs säkrade rättigheterna för honom.

När regerande mästarna Los Angeles Kings gjorde sitt val – som totalt nummer 29 – så valde de Adrian Kempe.

– Att båda två går så tidigt är ett fint kvitto på att vi som organisation gör ett fint jobb. Tycker att både William och Adrian nu har hamnat i bra NHL-organisationer. Toronto är något av hockeyns Mecka och det kommer att passa William. Adrian hamnade hos de regerande mästarna som år efter år är med och fightas i toppen, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.

William gjorde under säsongen 2013-14 24 matcher i MODO Hockey. Ett mål och totalt sju poäng producerade han under dessa.

– William har utnyttjat en option i sitt kontrakt och sagt upp det. Vi har en bra dialog med William och hans agent. Nu får vi avvakta och se vad Toronto har för planer men självklart hoppas vi kunna dra nytta av Williams tjänster kommande säsong. Vi vet att han trivs bra i MODO Hockey, säger Svartvadet.

Adrian Kempe som nyligen skrev nytt tvåårskontrakt med MODO Hockey gjorde under förra säsongen fem mål och totalt tolv poäng på 47 matcher.

– Adrian har vi hela tiden haft en bra dialog med. Förhoppningen är att vi ska ha honom hos oss i minst en säsong ytterligare. Vi hoppas att Los Angeles – och även Toronto – känner att det bästa för spelarnas utveckling är att vara kvar i Sverige och MODO Hockey för att ytterligare förädla deras talang. Att både William och Adrian är stora talanger råder det inte något som helst tvivel om och nu handlar det om att de ska fortsätta sin utveckling för att vara redo att ta steget till NHL, säger Svartvadet.