Inför MODO Hockey - Tingsryd
Publicerad: 2021-03-11
Herr
Det är dags för säsongens sista hemmamatch för MODO Hockey i HockeyAllsvenskan. Tingsryds AIF kommer på besök imorgon och Magnus Sundquist vill se sitt lag fortsätta på den inslagna vägen: ”Vi vill bygga vidare på den känsla vi har. Vi har tre raka segrar mot starka motståndare vilket visar att det bor bra saker i det här laget och i den här klubben”, säger Magnus Sundquist.

Efter två raka derbysegrar mot Björklöven och säkrat kontrakt i HockeyAllsvenskan åkte MODO Hockey igår söderut för säsongens sista länsderby mot Timrå IK. Magnus Sundquist hade en del farhågor inför mötet med seriesuveränerna.

– Visst var jag lite fundersam inför gårdagen. Det var klart med nytt kontrakt efter två fantastiska insatser mot Björklöven. Det var också klart och tydligt att träningarna in mot matchen mot Timrå var mer avslappnade, mycket glädje vilket är fullt förståeligt. Det vi tryckte på inför matchen mot Timrå var attityd och arbetsinsats. Det fick jag också se till 100 procent, säger Sundquist och fortsätter:

– Att Timrå IK, som var på rekordjakt, var spelförande från första nedsläpp var förväntat. Timrå IK hade mycket puck men jag tycker att vi försvars- och organisationsmässigt hanterade det bra. Vi höll dem allt som oftast på utsidan, tillät inte dem att ta avslut som var högkvalificerade.

"Jämnt spelmässigt efter drygt halva matchen"

MODO Hockey hade ledningen efter en period och inför slutperioden var ställningen 1-1. I slutperioden gjorde Timrå IK tidigt 2-1 men MODO Hockey kom tillbaka.

– Jag skulle vilja säga att efter drygt halva matchen och framåt är den en jämn match. Jag är jättestolt över hur grabbarna hanterar allting, hur vi agerar och hur vi vänder på matchen, säger Sundquist och fortsätter:

– Jag skulle vilja säga att det bor ännu mer karaktär i det här laget än jag trodde. Ser man på slutperioden och när Timrå I tar ledningen skulle man kunna tro, med allting i beaktande, att vi skulle vika ned oss. Det gör vi absolut inte. Vi fortsätter att spela, vi fortsätter att tro på det vi gör och det ger resultat. Att vinna borta mot seriesuveränerna efter att vi tagit en dubbel mot Björklöven är starkt.

"Fortsätter visa att det bor bra saker i laget"

För MODO Hockey återstår nu två matcher i HockeyAllsvenskan 2020/21. Första uppgiften är Tingsryds AIF på hemmaplan imorgon.

– En motståndare som jag känner väl efter mina år där. De har gjort det riktigt bra den här säsongen och är klart för Play In, säger Sundquist och fortsätter:

– Tingsryd spelar en bra och optimistisk hockey och nu är de i ett läge där de kan spela ut. Men vi fokuserar på vårt. Vi ska fortsätta på den inslagna vägen. Det är säsongens sista hemmamatch och vi vill ha en bra känsla inför framtiden. Fortsätta visa att det bor bra saker i det här laget och i den här klubben.

Två ut - två in

När det gäller MODO Hockeys matchtrupp inför morgondagen så är det ett par förändringar jämfört med länsderbyt.

– William Wallinder och William Strömgren utgår ur matchtruppen och in kommer Tomislav Lovric och Theo Jacobsson. I övrigt är det samma manskap som senast, säger Sundquist.

Matchen i morgon har nedsläpp kl 18:00. Sedan tar MODO Hockey säsongen i mål med bortamatch mot BIK Karlskoga på söndag.

Patrick Edlund