En seger och en förlust i J18 Allsvenskan Norra
Publicerad: 2018-02-11
Junior
Det blev en förlust och en seger för MODO Hockey när man tog emot Almtuna och Timrå i MODO-hallen under helgen. Lördagens möte mot Almtuna slutade med förlust med 5-6 medan man vann söndagens möte med Timrå med 3-2.

MODO Hockey fortsätter att ligga i toppen av J18 Allsvenskan Norra tillsammans med ett par lag till och under den här helgen har man spelat två matcher i MODO-hallen.

Lördagens match mot Almtuna blev en målrik historia, framför allt i första perioden där Almtuna tog ledningen med 0-2 innan MODO med två snabba mål från Joel Wahlgren kunde komma i kapp. Innan perioden var över hade dock Almtuna återtagit ledningen.

Almtuna fortsatte att göra mål i den andra perioden och inför den tredje perioden stod det 2-5 i matchen. Wille Åström, Kevin Arvidsson och Joel Wahlgren såg med var sitt mål till att matchen var lika på fem med fem minuter kvar men Almtuna avgjorde matchen sent och vann med 5-6.

Vinst mot Timrå under söndagen

Söndagens möte med Timrå blev inte lika målrik men även den blev målmässigt jämn. Timrå tog ledningen i matchen efter drygt sju spelade minuter men innan första perioden var över hade MODO Hockey både kvitterat och tagit ledningen genom mål från Emil Westman och Max Wahlgren.

Den andra periodens enda mål kom redan efter 36 sekunder då Simon Andersson utökade ledningen till 3-1. Tidigt i tredje perioden reducerade Timrå till 3-2 men MODO Hockey kunde hålla undan matchen ut och vinna med 3-2. De tre poängen innebar att MODO fortsatt är kvar på tredje plats i J18 Allsvenskan och närmast väntar hemmamatch mot Luleå den 22:a februari, efter landslagsuppehållet.