MoDo spräckte Luleås långa segersvit
Publicerad: 2021-09-22
MATCHRAPPORT
Luleå/MSSK hade 14 raka segrar på hemmaplan i SDHL. Nu är den raden bruten. MoDo åkte till Norrbotten på onsdagen och hämtade hem två poäng sedan Lina Ljungblom avgjort i förlängning.

Det var inte långt ifrån att det skulle bli tre poäng för MoDo mot tabellettan Luleå/MSSK i Coop Norrbotten Arena. Långt in i tredje perioden var ställningen 2–1 till Modo och på det stora hela hade vårt gäng bra koll på händelserna när klockan tickade mot slutsignalen.

Hemmalaget plockade dock ut målvakten Sara Grahn och satsade på spel med en extra utespelare och i den spelformen kunde MoDo inte hålla emot utan Josefine Persson kvitterade i slutet.

Dessförinnan hade MoDo stått för en överlag gedigen insats, inte minst en andraperiod där laget gick från 0–1 till 2–1 på bara två och en halv minut.

Först stod Olivia Carlsson för riktigt hockeygodis när hon i ett friläge snyggt dribblade bort Sara Grahn och skickade pucken i nät. Sedan var det genombrottsforwarden Wilma Sundin som höll sig framme och stötte in ledningspucken från nära håll, på retur efter ett avslut från Kaitlyn Tougas.

Ledningen höll sig dessvärre inte hela vägen in till slutsignalen, men MoDo kom likväl att stå som segrare i slutänden.

Lina Ljungblom satte litegrann tonen när hon sköt i stolpen redan i första bytet, och samma Ljungblom var sedan den som ordnade vinsten. Även det avgörande målet var väldigt vackert – efter ett vackert anfall styrde Ljungblom kyligt in pucken, framspelad av Mina Waxin.

Två sköna poäng in på kontot, tre raka segrar för MoDo och ett hopp upp till tredje plats i tabellen. Det är ganska gött att vara MoDoit just nu!

Nya chanser till segrar kommer till helgen, när det vankas dubbla matcher på bortaplan; först mot HV 71 på lördag och sedan mot Göteborg på söndag.