Uddamålsseger som innebär matchboll
Publicerad: 2022-04-17
En tät, tuff och intensiv match fem i semifinalserien mellan MoDo Hockey och Björklöven var vad en fullsatt Hägglunds Arena bjöds på under söndagskvällen. En match som till slut MoDo vann med 2-1 och därmed skaffade man sig en ledning med 3-2 i matchserien.

En fullsatt, kokande Hägglunds Arena var vad som vi fick uppleva under söndagskvällen när MoDo Hockey och Björklöven skulle mötas i match fem. 7115 åskådare hade, trots bra väder och påskledighet, tagit sig till Framnäsudden och de bjöds på en av seminfinalseriens bästa matcher där två lag spelade tufft, tätt och det var en hel del känslor inblandade.

I den första perioden var det en spelare som stack ut över mängden och det var Sam Vigneault. I en av honom magnifik förstaperiod så fick man se honom tacklas, vinna puckar, lägga fina passningar och även göra ett mål. I powerplay, knappt sex minuter in i matchen, styrde Vigneault in 1-0 från nära håll och Hägglunds Arena exploderade.

Grinigt och mycket känslor

Matchen igenom var det en hel del känslor från de båda lagen och det gavs och det togs i närkamperna. Om den första perioden hade ett övertag för hemmalaget så var den andra perioden mer jämn. Båda lagen lyckades få sekvenser där man satte hård press i offensiv zon och där man inte lät motståndarna byta.

Just en sådan sekvens kom i mitten av andra perioden när MoDo satte press och vann pucken upprepade gånger i anfallszon. Till slut kom pucken in till Daniel Mannberg som fick två chanser och på det andra skottet hittade han rätt bakom en vilt kämpande Claes Endre i Björklövens mål.

Spännande in i kaklet

Gästerna fortsatte kämpa och ställa till det för hemmalaget och med mindre än två minuter kvar av mittakten kom reduceringen på ett backskott från Daniel Rahimi. Ett mål som såg till så att det var spännande och jämnt hela vägen in i slutsekunderna av matchen.

Den tredje perioden var det mycket Björklöven men Tex Williamsson i målet storspelade åter igen och han fick även bra hjälp av det övriga laget som kämpade stenhårt för att freda sitt mål. Det gjorde till slut också MoDo och glädjen i Hägglunds Arena var påtaglig i samband med de sista sekunderna av matchen.

Med segern har nu MoDo 3-2 i matcher och har därmed en liten matchboll när serien vänder tillbaka till Umeå för match sex på tisdag kväll.