Björn Hellkvist inför lördagens hemmamatch
Publicerad: 2019-02-22
Herr
MODO Hockey har hemmamatch på lördag i Fjällräven Center där pucken släpps 18:00 och Karlskrona HK kommer på besök. MODO har inför matchen fem raka segrar och siktar på att utöka den sviten ytterligare. "Jag hoppas vi kan bibehålla en god passningskvalité då det är väldigt viktigt för oss när vi vill ha kontrollerade ingångar i motståndarnas zon", kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.

MODO Hockey kommer senast från en riktigt härlig seger över IK Oskarshamn på hemmaplan där underläge med 1-2 inför den tredje perioden vändes till seger med 4-2. Vändningen kom efter tre väldigt fina individuella prestationer där Daniel Sylwander, Linus Pettersson och Henrik Björklund bjöd på hockeygodis för tre poäng till MODO Hockey.

– Det har varit jämna matcher mellan oss sedan tidigare och den här gången var det vi som svarade för de matchavgörande prestationerna i den tredje perioden. Jag står och är beredd att ta en timeout efter att vi kommit ut snett i powerplay i den tredje perioden, där vi gjorde allt vi sa att vi inte skulle göra, berättar Hellkvist till MODO Channel och fortsätter:

– Sen kommer Daniel Sylwanders kedja in på isen och efter bra passningar gör han en fin individuell prestation. Där vände det till vår fördel och Oskarshamn blev lite skärrade efter att de precis klarat av ett boxplay. De får där efter ett lite långt lag där Linus Pettersson och sedan Henrik Björklund utnyttjade det på bästa sätt.

"Ett bra passningsspel där vi får fart"

Segern senast mot IK Oskarshamn var MODO Hockeys femte raka och sjunde raka match med poäng. Laget är inne i en fin trend för tillfället och innehar fjärde plats i tabellen som är riktigt jämn inför slutomgångarna i HockeyAllsvenskan.

– Ta man poäng så mår alla bra och är glada och så tror jag att det är för alla professionella atleter. Den senaste tiden, vilket kan låta tråkigt men är sant, har vi släppt in få mål samtidigt som det lossnat framåt. En tight och bra defensiv har kompletterats med ett bra passningsspel där vi kan få fart in i anfallszonen, konstaterar Hellkvist.

"I spelet med puck har vi tagit de stora kliven"

MODO Hockey har mött Karslkrona HK två gånger den här säsongen och har segrat i båda tidigare mötena. Första matchen slutade 2-4 till MODO Hockey på bortaplan innan matchen i Fjällräven Center den 23 januari slutade 4-2 efter bland annat två mål från Patrik Karlkvist. Lagen drabbar nu samman två gånger på de återstående fem matcherna av HockeyAllsvenskan 2018/2019.

– På bortaplan vände vi matchen i den tredje perioden medan vi i mötet senast kunde diktera villkore,n på ett för oss bättre sätt. Men till saken hör att vi är ett bättre hockeylag nu än vad vi var i höstas. Nu tycker många att vi spelar nu som vi gjorde i början men det gör vi inte alls. Då byggde vi mycket på att vi kämpade till os spoängen medan vi nu har ett spelsystem där vi i spelet med puck tagit de stora kliven, avslutar Hellkvist till MODO Channel.

{!C}

Till MODO Channel för fler klipp inför matchen

Läget i MODO Hockey

Alla spelare är tillgänglig för spel då Victor Aronsson även tränat fullt ut den senaste tiden.

Fira helg med oss i Fjällräven Center

Matchen på lördag har nedsläpp 18:00 och efter matchen sker det Eftersfest i entréhallen där bandet "3 Is A Crowd" lovar full fart från start. Som vanligt är det även Fans Corner - Fira helg tillsammans med oss där biljetterna till matchen finns på modo.ebiljett.nu.

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson