Vändning i tredje perioden gav förlust
Publicerad: 2019-12-06
Dam
MODO Hockey hade en ledning efter två perioder, efter ett sent ledningsmål i andra perioden, men AIK vände matchen med två mål på 27 sekunder och till slut skrevs siffrorna till 2-3.

Efter många matcher på bortaplan var det åter igen dags för MODO Hockey att spela matcher på hemmaplan i SDHL, då man under helgen möter AIK respektive SDE. Under fredagskvällen så var det AIK som stod för motståndet och den första perioden var en jämn historia.

Det var MODO Hockey som tog ledningen i matchen och det gjorde man efter 15:49 då Gracen Hirschy fick pucken i anfallszon av Amanda Ahlm och avslutet från Hirschy satte högt bakom AIK:s målvakt Sabina Eriksson.

AIK fick en snabb chans till revansch när gästerna tilldelades matchens första powerplay i slutet av perioden men utan att skapa någon farlig chans.

Sent ledningsmål i andra perioden

Redan i den första minuten hade MODO en bra chans att utöka sin ledning men skottet från nära håll hittade inte in. Båda lagen hade var sin chans i powerplay men det var två lag som hade lätt att försvara sig med en spelare mindre.

Kvitteringen kom i mitten av andra perioden då Fanny Rask kunde styra in 1-1 bakom en chanslös Tindra Holm i MODO Hockeys mål. Efter målet var det AIK som förde spelet och skapade de hetaste chanserna. Bland annat så räddade Tindra Holm ett friläge knappt 16 minuter in i perioden då hon följsamt följde med i dragningen och styrde undan skottet med benskyddet.

Ett mål till föll i perioden och det var hemmalaget som i slutminuten förla spelet till anfallszonen och framför mål jobbade Sofia Engström och Lore Baudrit hårt och till slut kunde Baudrit peta in 2-1 för MODO, ett psykologiskt viktigt mål.

AIK vände och vann

Tredje perioden inleddes med några chanser åt båda håll och efter tre spelade minuter kvitterade AIK på nytt och åter igen var det Fanny Rask som gjorde målet. En olycka kommer sällan ensam och så även nu, då AIK bara 27 sekunder senare tog ledningen i matchen.

MODO fick flera chanser i powerplay i sista perioden men lyckades inte utnyttja dem och inte heller när man plockade målvakten i slutminuten så kom något mål och förlusten med 2-3 var ett faktum.

SDE i morgon eftermiddag

I morgon lördag är det ny match på hemmaplan för MODO Hockey då man tar emot SDE i Fjällräven Center med start 16:00. Biljetterna hittar ni på modo.ebiljett.nu.