Tredje plats i J18 Allsvenskan Norra
Publicerad: 2019-03-10
Junior
Söndagens möte med Örebro i J18 Allsvenskan Norra slutade med förlust för MODO Hockey när man på bortaplan förlorade med 2-1. MODO Hockeys enda mål i matchen gjorde Oskar Byström i slutet av den första perioden.

Efter lördagens strafförlust mot Färjestad var det dags för serieavslutningen i J18 Allsvenskan Norra när MODO Hockey gästade Örebro. Den 18:e och sista omgången handlade om MODO skulle bli tvåa eller trea i serien, det räckte med en poäng för MODO för att bli tvåa.

Matchens första period var skottmässigt jämn där MODO vann skotten med 10-9 och det var också MODO Hockey som skulle göra matchens första mål. Det dröjde dock ända till det var 20 sekunder kvar av perioden innan Oskar Byström på egen hand kunde göra 0-1.

Örebro vände och vann

Den andra perioden var bara 2:32 in när hemmalaget kvitterade MODO Hockeys ledning. Örebros Oscar Sohrner var sist på pucken som letade sig in bakom Marcus Nygren i MODO Hockeys mål.

Den andra perioden innehöll många utvisningar, hela sex tvåminutersutvisningar delades ut. Laget som kunde utnyttja detta var Örebro, som i power play tog ledningen med 2-1 när Oscar Sohrner gjorde sitt och Örebros andra mål i matchen.

Örebro vann skotten i andra perioden med 16-13 och hemmalaget vann även skotten i den tredje perioden, då med 12-6. MODO försökte i slutet av matchen att få in en kvittering och tog chansen med spel sex mot fem i slutminuterna, men utan att lyckas.

Örebro vann till slut med 2-1 och det innebar att MODO slutade trea i J18 Allsvenskan Norra. MODO Hockey är med det klara för J18-slutspelet och tack vare en plats bland de fyra bästa efter jul så slipper man kliva in i slutspelet redan i sextondelsfinalen, utan man är direktkvalificerade för spel i åttondelsfinal. Vilka som blir MODO Hockeys motståndare där bestäms först efter nästa helg då sextondelsfinalerna är avklarade.