Special teams nyckel till segern mot Mora
Publicerad: 2018-11-18
Junior
Spelet i special teams, power play och box play, låg till grund för segern mot Mora i J20 SuperElit Norra under söndagen. Hemmamatchens slutsiffror skrevs till 5-1 efter att MODO gjort tre mål i power play och ett mål i box play.

MODO Hockey tog emot Mora i J20 SuperElit Norra under söndagen det skulle bli en riktig femetta för MODO. Grunden las i spelet i power play och box play där MODO var klart effektivare än gästerna.

MODO skulle få utdelning redan efter drygt fem spelade minuter och det var i numerärt överläge som målet kom. Linus Skager och Maximillian Popovic spelade fram Joel Wahlgren som satte 1-0.

Även matchens andra mål skulle komma i power play och åter igen var det MODO Hockey som gjorde det när Max Tjernström var målskytten, assisterad av Mattias Norlinder och Max Wahlgren.

Wahlgren med sitt andra i matchen

Utvisningarna präglade matchen och så även i den andra perioden. Det var dock ingen spelare på botbänken när matchens tredje mål föll utan MODO gjorde 3-0 i spel fem mot fem genom Joel Wahlgren, hans andra mål i matchen. Wahlgren spelades fram av Anton Gradin och Linus Pettersson.

Något fler mål föll inte i perioden trots att både MODO och Mora hade flera chanser i power play. I stället dröjde det till den tredje perioden innan publiken fick se nästa mål och det var ett box play-mål från MODO när Mora hade tagit ut målvakten för att spela sex mot fyra.

Med mindre än två minuter kvar av matchen spräckte gästerna Marcus Nygrens nolla när de reducerade till 4-1 men MODO Hockey skulle få sista ordet när man fastställde slutresultatet till 5-1, även det ett mål i power play. Målskytten Max Tjernström spelades fram av Oscar Nordin.

MODO är med helgens åtta av nio möjliga poäng i en bra position för att ta sig vidare till J20 SuperElit Top10 efter jul och nyår.