Henrik Björklund meste målskytt i HockeyAllsvenskan

30 januari 2019 23:45
MODO Channel

Henrik Björklund sköt mål nummer 44 för MODO Hockey i onsdagens segermatch mot BIK Karlskoga. Men straffslaget fram till 3-1 betydde även mål 136 i HockeyAllsvenskan vilket tog honom upp på första plats genom alla tider. MODO Channel träffade Björklund efter matchen.


Henrik Björklund spelar sin tredje säsong i MODO Hockey och gjorde under onsdag kväll mål nummer 44 för föreningen. Men målet kom att betyda mer än så när fullträffen på straffslaget fram till 3-1 i matchen även betydde mål nummer 136 i HockeyAllsvenskan. Målet är en kasse bättre än Johan Wiklander och Jens Jakobs. Lägg där till att Karlskogas Fredrik Höggren och Vita Hästens Mattias Beck skuggar på 133 gjorda mål.

– Jag älskar att göra mål så det är verkligen härligt att göra det 136 gånger i HockeyAllsvenskan. Jag minns inte alla målen, inte ens i närheten men kanske en tiondel. Jag minns inte heller det första målet jag gjorde men jag minns att det var i Borås, kommenterar Henrik Björklund till MODO Channel efter kvällens seger och fortsätter beskriva kvällens mål nummer 136:

– Jag höll på att tappa pucken på vägen in men det brukar vara ledigt där jag sköt, så det blev ett snabbt skott som gick in.

Se hela intervjun med Björklund i MODO Channel nedan.

Om MODO Channel och MODO Channel Premium

MODO Channel är MODO Hockeys web-TV som även erbjuder en Premium-tjänst där alla intresserade ges möjlighet att ta del av utökat innehåll med fler och bättre intervjuer och reportage, programserier som tar dig bakom kulisserna samt direktsändningar med Eftersnack efter hemmamatcher i HockeyAllsvenskan.

Kostnadsfritt innehåll finns även i MODO Channel med bland annat intervjuer inför matcherna i HockeyAllsvenskan och SDHL samt nyhetsuppdateringar. För dig som vill ta del av Premium-material kan du teckna abonnemang från 59kr/månaden (medlem eller säsongskortsinnehavare) eller klipp för klipp från 19kr/styck.

Till MODO Channel