Andraperioden sänkte MODO
Publicerad: 2018-10-26
Dam
Trots att MODO Hockey hämtade igen ett tremålsunderläge i första perioden blev det en tung förlust hemma mot HV71. Gästernas två mål i mitten av andra perioden blev för jobbiga att hämta igen och till slut skrevs slutsiffrorna till 3-6 där MODO Hockeys mål gjordes av Kaitlyn Tougas (2) och Breanne Wilson-Bennett.

Serieledande MODO Hockey tog under fredagskvällen emot HV71 i MODO-hallen i en match som skulle svänga fram och tillbaka målmässigt. Redan efter knappt sex spelade minuter av matchen så tog gästande HV71 ledningen i power play, efter ett kantskott som en hårt ansatt Klara Peslarova inte kunde hålla på rätt sida mållinjen.

Spelet i perioden var relativt jämnt men HV71 var farliga i sina lägen och efter 11:06 tilldömdes man ett straffslag som Jessica Healey tog tillvara på. Blott två minuter senare kom även 0-3 efter ett misstag i egen zon från MODO Hockeys sida och uppförsbacken kändes stor.

Men MODO repade mod och inom loppet av knappt fyra minuter skulle man ha kvitterat matchen. Med 14:10 på klockan kom den första reduceringen där Kaitlyn Tougas till slut fick tag på pucken efter en tilltrasslad situation och hon kunde lyfta in 1-3.

Tougas tvåmålsskytt men förlust ändå

Minuten efter den första reduceringen kom även 2-3 när Breanne Wilson-Bennett hittade rätt, framspelad av Kaitlyn Tougas och Michela Cava. Och med 17:40 på klockan fullbordades upphämtningen när Kaitlyn Tougas gjorde sitt andra mål i matchen.

3-3 stod sig sedan perioden ut och den jämna matchbilden spelmässigt fortsatte in i mittenaktens inledning. Ju längre perioden led tog dock HV71 över och man vann skotten klart och man skulle också göra två mål och ha med sig ledning med 3-5 in i slutperioden.

MODO Hockey jagade en reducering och skapade en del fina chanser men fick inte till avsluten och när HV71 i power play gjorde 3-6 efter 6:18 så kändes matchen avgjord. MODO försökte men kom inte till de riktigt heta lägena i sin jakt och efter 60 spelade minuter stod gästande HV71 som segrar med 3-6 på tavlan.

MODO Hockey får chans till revansch redan i morgon då Linköping kommer på besök. Matchen spelas i MODO-hallen och startar 17:00 så passa på att se serieledande MODO i ett nytt hett möte i SDHL.