MODO Hockey klara för J20-final
Publicerad: 2019-04-06
Junior
MODO Hockey är klara för final i J20-slutspelet efter att man besegrat Frölunda i lördagens semifinal. Till slut skrevs slutresultatet till 1-4 efter periodsiffrorna 0-1, 0-2 och 1-1 där MODO Hockeys mål gjordes av Nicolas Müller, Mattias Norlinder och Anton Gradin.

MODO Hockey har i J20-slutspelet sett till att skicka ut Luleå och Örebro på semester och under lördagen så tog man sig an Frölunda i semifinalen. Semifinaler och final spelas i bäst av en match och samtliga matcher spelas i Nyköping denna helg.

Frölunda, som var bättre placerade under säsongen, var hemmalag i semifinalen men det var MODO Hockey som var det bättre laget och man skapade fler chanser än Frölunda.

Frölunda fick en bra chans att ta ledningen i mitten av första perioden när de fick chansen i power play, men MODO Hockey stod emot väl.

Periodens enda mål kom i stället när MODO Hockey hade power play och det var ett vackert mål där MODO byggde spelet djupt i Frölundas zon, Tobias Åhström skickade upp pucken till Mattias Norlinder som i sin tur ställde hela Frölunda med sitt skott-pass mot bortre stolpen och där kunde Nicolas Müller sätta 0-1 i näst intill tom kasse.

MODO fortsatte göra mål i andra perioden

Efter första periodens sena mål för MODO så behövde MODO bara 1:52 av den andra perioden för att utöka ledningen till 0-2. Max Tjernström och Anton Gradin jobbade hårt bakom mål och vann pucken i offensiv zon och när Mattias Norlinder fick pucken vid toppen av ena cirkeln så vandrade han in och med ett distinkt skott satt han 0-2.

En bra start för MODO och man hade även flera andra chanser att göra mer mål, samtidigt som Frölunda hade svårare att komma till chanser men ändå inte var ofarliga. MODO Hockeys målvakt Lucas Jägbring stod dock upp bra och gjorde några fina räddningar.

Ett mål till skulle falla i perioden och det var MODO som även gjorde det då Anton Gradin tog hand om returen som Frölundas målvakt släppte på Max Wahlgrens skott. Målet kom efter 8:12 av mittenperioden och satte MODO i en mycket bra situation.

Resten av perioden präglades av utvisningar men något fler mål föll inte och MODO gick in i tredje perioden med ledning 0-3.

MODO stängde matchen med mål i tom kasse

Frölunda gick ut hårt i tredje perioden och jagade en reducering, men hade svårt att få till något riktigt farligt. Men drygt tretton minuter in kom reduceringen, ett mål som kom från Karl Henriksson. Målet gav Frölunda en chans men när man i slutet av perioden tog ut målvakten och spelade sex mot fyra så stängde Max Tjernström matchen med sitt mål till 1-4.

MODO Hockey är därmed i final, en final som spelas i morgon 14:30. Vilka MODO får möta är ännu inte klart vid skrivande stund, men det står mellan Djurgården och Linköping som möts i den andra semifinalen.