MODO Hockey förlorade mot Luleå Hockey/MSSK
Publicerad: 2019-11-29
Dam
MODO Hockey förlorade fredagskvällens bortamatch mot Luleå Hockey/MSSK med 6-0 efter en förstaperiod som slutade 3-0 till hemmalaget. Klara Peslarova svarade för 31 räddningar i matchen.

MODO Hockey fick sämsta tänkbara start i fredagkvällens match mot Luleå Hockey när 1-0 till Luleå/MSSK kom redan efter fyra minuters spel då Johanna Fällman passade Zsofia Jokai Szilagy som i friläget satte upp pucken i krysset. Hemmalaget utökade sin ledning efter 11:10 när Ronja Savolainen fyllde på och från distans i slottet sköt 2-0. MODO Hockey tog timeout men 3-0 kom innan den första perioden var över när MODO svarade för en jättebjudning i egen zon.

Den andra perioden blev en minut gammal innan Luleå utökade till 4-0 i powerplay när Nicoline Jensen satte en retur i mål. I den sista perioden kom sedan två ytterligare mål från hemmalaget där Noora Tulus först gjorde 5-0 i boxplay innan Nicoline Jensen avslutade målskyttet i matchen när hon bröt in och sköt 6-0.

Skotten i matchen slutade 37-18 där MODO-målvakten Klara Peslarova räddade 31 skott.