MODO Hockey nollade Luleå i första åttondelen
Publicerad: 2019-03-20
Junior
MODO Hockey inledde åttondelsfinalspelet i J20 SuperElit på bästa sätt när man hemma besegrade Luleå med 6-0 i en av hemmalaget välspelad tillställning. – Vi spelade vuxet och kom in under skinnet på dem, samtidigt som vi gör en bra match rakt igenom, sammanfattade tränare Mikael Sundell matchen.

Efter en niondeplats i J20 SuperElit Top10 för MODO Hockey stod det i början av veckan klart att det var Luleå som valde MODO som motståndare i åttondelsfinalen. Den första matchen lagen emellan spelades under onsdagskvällen i Fjällräven Center och det skulle bli en långa stunder tät, tuff och lätt grinig match.

Den första perioden inleddes med avvaktande spel där båda lagen spelade strukturerat och höll varandra på utsidan och gav på så sätt inte upp några direkta målchanser åt något håll. I mitten av perioden fick Luleå spela power play men MODO Hockey stressade högt och skapade flera lägen att göra mål och till slut kom målet.

Carl Westberg och Maximilian Popovic jobbade förtjänstfullt i anfallszon, vann pucken och spelade fram Victor Berglund som med ett distinkt avslut hittade rätt vid bortre stolpen för 1-0.

MODO fick kort efter målet chansen i spel fem mot tre 15 sekunder men man kunde inte utnyttja det eller det efterföljande spelet fem mot fyra.

Müller utökade i power play

Den andra perioden fortsatte som den första hade sett ut, med två lag som jobbade på att minimera misstagen och ligga rätt i banan. Först när Luleå drog på sig två minuter för tripping i mitten av perioden kom den riktiga chansen och den tog Nicolas Müller till vara på, då han serverades ett bra skottläge i slottet av Tobias Åhström och Victor Berglund.

Luleå hade också ett par riktigt bra lägen att göra mål, men en storspelande Lucas Jägbring stod bland annat för en glimmrande plockhandskräddning på ett friläge för gästerna.

MODO rann ifrån i tredje

Även inledning av den tredje perioden var relativt tät och jämn, men när Luleå tvingades jaga i andra halvan av perioden öppnade det upp för MODO, samtidigt som MODO lyckades få Luleå att gå över gränsen och dra på sig utvisningar.

3-0 gjorde Sebastian Walfridsson efter 9:15, framspelad av Tobias Åhström och Max Wahlgren. Och Max Wahlgren skulle göra 4-0 tre minuter senare assisterad av Tobias Åhström.

I slutminuterna drog Luleå på sig flera tvåor och MODO skulle göra två mål till. Oscar Pettersson lade in pucken för 5-0 och Maximilian Popovic styrde in 6-0 med två minuter kvar, assisterad av Anton Gradin och Alexander Popovic.

– Vi spelar strukturerat matchen igenom, vinner mycket närkamper och vi får kommandot genom att spela vuxet. Vi vinner de interna matcherna i matchen, bland annat målvaktsspelet och poänggörarna, och samtidigt har vi spelare som kommer in under skinnet på dem. Det är en laginsats där alla formationer bidrar på något sätt, säger Mikael Sundell efter matchen och fortsätter:

– Det är slutspel, det ska vara känslor, hetta och tätt spel. Matchen är just det i 50 minuter, sedan öppnar det upp sig något sista tio, men för att vara J20 så är det få målchanser matchen igenom.

Nu väntar match två och eventuell match tre i Luleå, där matchdagarna är lördag och eventuellt söndag. MODO har två matchbollar att ta sig vidare till kvartsfinal.

– Vi har inte tagit ut någonting i förskott, vi har vunnit den första perioden av tre och nu gäller det att vi åker dit upp och tar tag i matchen och spelar vårt spel, avslutar Mikael Sundell.

Mer slutspelshockey hemma i helgen

Det är inte bara J20 som möter Luleå, även J18 har åttondelsfinal mot Luleå. De möter varandra i Luleå i morgon torsdag för att sedan spela match två och eventuell match tre i Örnsköldsvik i helgen.

Även U16 är i slutspelet och kvartsfinalpoolspelet spelas i Örnsköldsvik och MODO-hallen under helgen. Där ska MODO Hockey ta sig an Almtuna, Rögle och Örebro och en placering bland de två bästa innebär att MODO Hockey skulle vara klara för semifinal i U16-slutspelet.