Björn Edlund inför veckans två bortamatcher

31 oktober 2018 11:23
Dam

Under onsdagen reser damerna söderut för ännu en roadtrip där man ställs mot Brynäs och Leksands. "Jag är jättepeppad. Det är alltid lite extra kul när det är match, vi ser framemot att få åka ned och möta Brynäs igen och att ställas mot Leksand som vi inte har mött ännu",säger Björn Edlund.


MODO Hockey damer kommer till spel med en klart godkänd helg i ryggen. Först blev det förlust i en jämn match mot HV71 innan man studsade tillbaka och vann över Linköping. Med bra träningsdagar efter det känner sig laget redo för veckans två bortamatcher.

– Träningsveckan har varit bra tycker jag. Det har blivit bättre och bättre. Vi har en tendens att vara lite segstartad då vi ofta vilar dagen efter matcher då det blir så intensivt. Men vi har hållt en hög nivå och gårdagens träning såg väldigt fokuserad ut, säger Björn Edlund.

En för säsongen ny motståndare

Under onsdagen går bussen återigen söderut och först ut är Brynäs IF som man möter samma kväll.

– Det är ett intressant möte. De har fått in lite nya spelare och det är lite skadade spelare som är tillbaka så de börjar få en bredare trupp. De vann sist och jag tror att vi kommer få se ett energifullt lag med självförtroende som ställer upp, säger Björn Edlund och fortsätter:

– Det krävs att vi bröstar upp oss ordentligt, går in i närkamperna och vill vinna till varje pris.

Under torsdagskvällen möter laget Leksand, en motståndare man inte har mött tidigare den här säsongen, men som de ändå har bra koll på.

– Jag tycker vi har rätt bra koll på Leksand. Vi har studerat dem mycket i och med att de spelat mot motståndare som vi har mött. Sedan har de haft bra resultat under säsongen och vi har varit intresserade av hur de agerar. Så vi har sett flertalet matcher och vi känner att vi har bra koll på dem.

Två tuffa matcher väntar, men där Björn Edlund har bra koll på vad som kommer att krävas för att laget ska ta med alla poäng upp till Örnsköldsvik.

– Vi måste ha bra fokus, vi kommer behöva vara väldigt noggranna och med en stor portion hårt så ska det nog gå vägen, avslutar Björn Edlund.

Till MODO Channel