Sundell: "Utvisningar fällde oss igen"
Publicerad: 2017-08-20

Det blev förlust även i den andra matchen av Junior Club World Cup för MODO Hockey, då man under söndagen förlorade mot Snezhnye Barsy med 5-1. MODO Hockeys mål gjordes i den första perioden av Max Tjernström.

I MODO Hockeys andra match i Junior Club World Cup ställdes man mot Kazakstanska Snezhnye Barsy från Astana och MODO inledde matchen betydligt bättre än sina motståndare. Redan från start satte man hård press på Snezhnye Barsy och skapade några bra chanser.

Det var dock Snezhnye Barsy som skulle ta ledningen i matchen då man efter drygt 13 minuter gjorde 1-0 på en kontring. Kvitteringen skulle dock inte dröja mer än dryga minuten och det var Max Tjernström som stod för den, assisterad av Victor Berglund.

Många utvisningar fällde MODO

I slutet av första perioden drabbades MODO av en utvisning och även i början av andra perioden fick MODO ett antal utvisningar. Trots att man tvingades till spel tre mot fem i knappa minuten så stod MODO emot pressen och Simon Rönning i målet stod för många fina räddningar.

Utvisningarna tog dock på krafterna och i slutet av andra perioden gick Snezhnye Barsy ifrån till att ha med sig en 4-1-ledning in i pausen. Det försprånget släppte man aldrig utan matchen slutade till slut med seger med 5-1 för Snezhnye Barsy.

- Anledningen till att vi förlorar stavas även i dag utvisningar. Vi spelar totalt sett en hel period med minst en man mindre på banan och det straffar oss. Vi tappar till slut matchen i slutet av andra perioden då de går från 1-1 till 4-1, säger huvudtränare Mikael Sundell efter matchen och fortsätter:

- Jag tycker ändå att vi gör en klart godkänd både första, men framför allt, sista period där vi skapar tillräckligt med chanser för att få utdelning men tyvärr ville det sig inte för oss i dag. Vi lär oss för varje match men anfallsspelet måste bli snabbare och vi måste spela tightare i försvaret. Trots förlusten tycker jag Simon Rönning gör en riktigt bra match i målet.

Nu väntar vilodag i morgon för MODO Hockey innan man på tisdag tar sig an Trinec från Tjeckien i den sista gruppspelsmatchen.

Matchen mot Trinec kan ses här.

Redaktör, MODO Hockey Per Lundgren