Storförlust mot Vita Hästen på bortaplan
Publicerad: 2020-11-17
Herr
Det blev en minst sagt tung tisdagsafton för MODO Hockey i Himmelstalundshallen i Norrköping. Vita Hästen gick upp till 3-0 i den första perioden och vann till sista matchen med hela 7-0. MODO Hockey reser nu tillbaka till Örnsköldsvik efter att ha spelat tre raka bortamatcher.

MODO Hockey fick allt annat än en bra start i tisdagskvällens bortamatch mot Vita Hästen. Hemmalaget gjorde 1-0 efter 2:19 när Christopher Fish direktsköt från högt i slottet innan Marcus Sörensen gjorde 2-0 på egen hand efter 14:20. Emil Lundberg sköt sen 3-0 från nära håll efter att MODO slarvat på egen blålinje och det var ställningen efter första 20 minuternas spel.

Oliver Dackell kom in mellan stolparna istället för Anthony Peters till den andra perioden och fick se MODO spela ett ineffektivt powerplay direkt i inledningen. Efter 5:33 bröt Marcus Sörensen åter igenom på egen hand där Filip Cruseman plockade upp returen för att sätta 4-0 högt i nät, vilket var ställningen efter två perioder.

Inga MODO-mål i matchen

I den tredje perioden utökade Vita Hästen sin ledning efter 4:08 när Martin Janolhs från nära håll sköt 5-0. I spel fem mot tre kom sedan 6-0 efter 9:53 genom Emil Lundberg innan 7-0 gjordes av Christopher Fish i efterföljande fem mot fyra. Inga fler mål föll där Gustav Olhaver fick bästa MODO-chansen med ett friläge, men MODO Hockey blev nollade där skottstatistiken slutade 35-21.

MODO reser nu åter till Örnsköldsvik och nästa match i HockeyAllsvenskan spelas på söndag mot AIK på Hovet i Stockholm.