Storseger borta mot Göteborg
Publicerad: 2021-12-12
MATCHRAPPORT
Det blev en perfekt avslutning på helgen för MoDo Hockey SDHL. Sex olika spelare noterades för mål i segern som stannade vid 7–2 till slut. Därmed inkasserades två segrar och fem poäng under veckoslutet.

Stärkta av den fantastiska upphämtningen och vändningen borta mot HV71 på lördagen åkte MoDo vidare till västkusten för att ta sig an tabelljumbon Göteborg på söndagseftermiddagen.

Gästerna satte an tonen relativt omgående och det var Maja Grundström som spräckte målnollan i Angered Arena. Grundström bröt in från högerkanten och satte pucken distinkt vid stolpen bredvid Sofia Reideborn i GHC-målet.

Sedan rullade det på i fin takt för MoDo under första perioden. Kaitlyn Tougas pricksköt 2–0, Maja Grundström dök upp igen framför mål och satte 3–0 – och i slutet levererade 15-åriga firman Ebba Hedqvist/Mira Hallin 4–0-pucken i numerärt underläge, med Hallin som målskytt.

Ett styrkebesked från MoDo som tvingade Göteborg till ett målvaktsbyte. MoDo själva hämtade ju upp ett 0–4-underläge på lördagen men tillät inte göteborgarna att åstadkomma samma sak, även om det kom en reducering halvvägs in i andra perioden när MoDo spelade numerärt underläge.

Det var klasskillnad. Skottstatistiken slutade 15–51 och på resultattavlan stod det 7–2 i MoDos favör när 60 minuter var spelade. Marion Allemoz, Wilma Sundin och Lina Ljungblom fyllde på i målprotokollet för vår del. Många var med och bidrog – Modo hade sex olika målskyttar i matchen och tretton av spelarna noterades för minst en poäng.

Nu vänder laget hemåt och får ett lite mer än två veckor långt uppehåll innan nästa match, som spelas hemma i Hägglunds Arena mot Linköping den 27 december.