Fjärde raka vinsten i säsongens sista hemmamatch
Publicerad: 2021-03-12
I MODO Hockeys sista hemmamatch för säsongen 20/21 tog MODO emot Tingsryd som hade rest upp från Småland. Efter en målrik förstaperiod, och en vändning av hemmalaget skrevs siffrorna till slut till 4-3 efter att Brendan Mikkelson pangat in avgörandet.

Tingsryd startade bra och skapade ett bra läge redan i matchens första anfall, men Tex Williamsson i MODO-kassen kunde stå emot. Bortalaget tog också ledningen med 1-0 efter 2.57, detta efter att MODO gjort ett pucktapp i egen zon som ledde till en spelvändning. Direkt efter målet kunde hemmalaget kvittera, Markus Persson vann puck vid egen blålinje och kunde åka ifrån motståndarförsvaret. Ensam med målvakten gjorde han inget misstag, utan han fintade ner målvakten och satte 1-1 snyggt, då hade det bara gått 36 sekunder sedan matchens första mål.

Efter fem minuter fick Tingsryd ett rent friläge efter en spelvändning när hemmalagets backar hade flyttat fram lite väl långt, man träffade dock stolpen i avslutet. Mikkel Aagard gav MODO ledningen efter 7.31 när han plockade upp en retur framför motståndarmålet och lyckades fösa in den i mål trots uppvaktning framför kassen. Tingsryd pressade hemmaförsvaret med ett långt anfall i powerplay, och man fick utdelning på det till slut, och man kvitterade efter 14.21. Man fick en lång förflyttning på försvaret och satte returen på ett skott från bra läge.

Resterande delen av perioden var jämn, med två lag på spelhumör som producerade en del skott på mål men utan att få till avsluten.
Den första halvan av den andra perioden var jämn, men MODO hade ett stort övertag i skott på mål, dock utan att skapa något riktigt farligt läge. Patrik Karlkvist och hemmalaget fick straffslag efter 10.21, men målvakten räddade och 2-2 stod sig. Tingsryd tog ledningen efter 13.34 efter ett individuellt solonummer som avslutades med ett skott som överlistade MODO-målvakten. MODO och Mikkel Aagaard kvitterade i periodens absoluta slutskede, han äntrade zonen på högersidan och bröt in rakt på mål och kunde sätta pucken bakom Tingsryds keeper, tiden för målet var 19.40 och det gjorde att perioden slutade 1-1, och ställningen var 3-3.

Höll undan i slutet

MODO ägde mycket puck i tredje periodens inledning, och man skapade också ett par lägen framför Tingsryds mål. I mitten av perioden parkerade hemmalaget i anfallszonen och tryckte tillbaka gästerna med flera långa anfall, men man kunde inte få någon utdelning trots många chanser, bland annat hade Johan Harju ett stenhårt direktslagskott strax utanför. Ungefär vid periodens mittpunkt stack Tingsryd upp på kontring och fick ett två-mot-ett-läge, man spelade fint och sköt ett direktskott, men Williamsson nöp pucken i plockhandsken. Efter 13.25 tappade MODO pucken på offensiv blå, bortalaget kunde sticka upp i ett två-mot-två-läge och fick till ett avslut som videogranskades, men det konstaterades ganska fort att pucken aldrig varit inne i målet.

Vid 15.53 kom hemmalaget in med pucken på högersidan, Mikkel Aagaard hittade Villiam Haag som lade upp för ett direktskott från Brendan Mikkelson, och vilket direktskott han fick på! Den letade sig in bakom målvaktens stöthörn, det så kallade gubbhörnet.
Tingsryd plockade ut målvakten på slutet, men man fick inte till någon kvittering. Det var dock nära när det kom ett backskott som prickade målramen. MODO kunde hålla undan och tog hem segern i säsongens sista hemmamatch, siffrorna skrevs till 4-3.

Nu väntar säsongens sista match borta mot BIK Karlskoga på söndag.