MODO Hockey förlänger med Linus Ullmark

25 november 2012 13:01

MODO Hockey kan idag meddela att man kommit överens om en kontraktsförlängning med målvakten Linus Ullmark.

Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2014-15.

– Linus är en målvakt som vi tror mycket på och att vi nu låst upp honom för de kommande åren känns bra, säger MODO Hockeys GM Markus Näslund.


Linus Ullmark – född 1993-07-31 – kom till MODO Hockey under hösten 2009 och har haft en mycket bra utvecklingskurva.

Förra säsongen – på annandag jul – fick han chansen att debutera i Elitserien när MODO Hockey spelade borta mot Luleå. Linus fick med sig en poäng från sin debut och det blev ytterligare en match från start förra säsongen.

Den här hösten har han under en period varit utlånad till Mora i HockeyAllsvenskan där det blev sex matcher – varav fyra vinster. I övrigt har det handlat om spel med MODO Hockey J20 och backup i Elitserien.

Så här säger Linus om det nysignerade kontraktet:

– Det känns riktigt positivt. Jag har hela tiden haft som mål – och jobbat hårt för att få ett A-lagskontrakt och att det nu är verklighet ger mig ännu mer energi.

Hur ser du på din säsong så här långt?

– Tycker att det har fungerat helt okay. Utlåningen till Mora var nyttig på flera sätt och jag tycker att det gick bra där. Sedan känns det riktigt positivt i MODO Hockey just nu – både i A- och J-lag. Vi spelar bra hockey och det hoppas vi ska fortsätta.

Vilka kortsiktiga mål har du satt upp?

– Det är två saker som jag fokuserar mot. Dels att ta en plats i A-laget och även att försöka spela till mig en plats i JVM-laget.