En poäng på bortaplan mot Björklöven
Publicerad: 2019-09-23
Det blev ett hett och jämnt första derby mellan MODO Hockey och Björklöven i HockeyAllsvenskan 19/20. Måndagens match gick till förlängning där hemmalaget Björklöven fick med sig extrapoängen i matchen som slutade 3-2. MODOs mål gjordes av Linus Pettersson och Mathias From.

Det var en fartfylld start på måndagens möte mellan MODO Hockey och IF Björklöven. Publiken i A3 bjöds på ordentlig underhållning där bägge lagen turades om att utmana respektive målvakt. Perioden slutade dock 0-0, trots 11-11 i skott.

Stark MODO-period

I den andra perioden kom MODO ut som det starkare och hungrigare laget. Bara två och en halv minut in i perioden gav Linus Pettersson bortalaget ledningen efter att ha tagit vara på en retur, dragit med sig pucken och lagt den under Joe Cannata i Björklöven-kassen.

MODO fortsatte sedan att ligga på och i den andra perioden sköt man hela arton skott, jämfört med hemmalagets åtta. Mot slutet av perioden skulle det också ge utdelning där ledningen drygades ut till 0-2. Mathias From tilldelades målet efter att ha skickat in pucken mot mål och styrts in av en Björklöven-spelare.

Hemmalaget vände och vann

Med två bra perioder i ryggen såg MODO Hockeys 0-2 ledning något trygg ut inför den sista perioden. Men hemmalaget ville annat och i den tredje perioden var man det betydligt bättre laget. En och en halv minut in gjorde Justin Crandall 1-2 efter att direktskjutit in en passning från Alex Hutchings.

MODO försvarade sig sedan väl och hade även dem bud på mål. Men med sex minuter kvar kom också 2-2 målet genom Alexander Deilert.

Inga fler mål föll under ordinarie tid och matchen gick till förlängning. Väl där snurrade MODO på bra i anfallszon dock utan att lyckas förvalta sitt puckinnehav till farliga målchanser. Istället fälldes Henrik Björklund vid offensiv blålinje och istället för utvisning fick Björklöven ett friläge som resulterade i 3-2. Återigen genom Alexander Deilert.

Matchen slutade 3-2 där MODO Hockeys mål gjordes av Linus Pettersson och Mathias From. Skotten slutade 34-39.