MODO med stark seger hemma mot Djurgården
Publicerad: 2019-01-06
Dam
MODO Hockey tog en meriterande seger hemma i Fjällräven Center under söndagen när man besegrade Djurgården i SDHL med 3-2, efter att Lore Baudrit, Julia Vestin och Michela Cava gjort var sitt mål för MODO. I målet storspelade Klara Peslarova och stod emot när Djurgården pressade som värst.

Efter den tunga förlusten på straffar i går mot SDE så var det chans till revansch på sig själva för MODO Hockey när de under söndagen tog emot Djurgården för den 34:e omgången i SDHL.

Den första perioden visade tydligt att det var två spelvilliga lag som inte backade undan utan försökte skapa chanser framåt. Djurgården vann skotten i perioden men de båda lagen hade likvärdiga chanser att göra mål. Gästande Djurgården hade två minuter i spel fem mot fyra men MODO Hockey och framför allt Klara Peslarova gjorde en bra insats.

MODO med en stark andraperiod

Om den första perioden gick något i fördel för Djurgården så var det MODO Hockey som var det bästa laget i den andra perioden och man skulle också få utdelning för sitt fina spel.

Men det var Djurgården som tog ledningen i matchen, detta efter 4:52 av mittenakten då Sofie Lundin satte 0-1 bakom Klara Peslarova. MODO fortsatte att vara det spelförande laget trots målet och efter åtta minuter kom kvitteringen när Michela Cava spelade fram Lore Baudrit, som säkert satte 1-1.

Fem minuter efter kvitteringen tog MODO ledningen när Julia Vestin krutade in sitt första SDHL-mål i karriären. Olivia Carlsson vann tekningen bakåt och Vestin fick en bra träff på skottet. Johanna Olofsson var snabbt framme och tog pucken som minne för en glad Julia Vestin.

Djurgården forcerade, men MODO höll undan

När sedan Djurgården drog på sig en utvisning och MODO fick chansen i power play med tre minuter kvar av andra perioden så gjorde Michela Cava 3-1 för hemmalaget, framspelad av Marion Allemoz.

Gästerna fick redan efter 19 sekunder av den tredje perioden ett box play, men MODO Hockey hade svårt att skapa något och i numerärt underläge kunde i stället Andrea Dalen reducera till 3-2 efter ett fint skott i bortre krysset.

Djurgården var laget som drev matchen i jakten på en kvittering och man hade ett antal chanser att sätta pucken, men MODO Hockey och Klara Peslarova fortsatte jobba hårt i egen zon. I slutminuten drog Johanna Olofsson på sig två minuter för illegal hit och i samband med detta tog även Djurgården ut målvakten för spel sex mot fyra.

Gästerna hade några farliga skott men MODO Hockey höll undan till seger med 3-2 och fick en härlig revansch på sig själva, med den här segern. MODO fortsätter därmed vara i toppen av den kraftigt haltande tabellen.

"Alltid roligt att slå Djurgården"

– Vi gör en bättre arbetsinsats i dag än vi gjorde i går och det är bra, med tanke på att det var något vi pratade om inför den här matchen. Jag är väldigt glad över tre poäng och jag tycker vi skapar mycket offensivt, men är för slarviga i egen zon, säger MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund och fortsätter:

– Vi spelar lite stressat och vi hjälper inte varandra. Men vi saknar sju ordinarie spelare och vi har inte hunnit få mer än två-tre träningar ihop och vi måste också ha förståelse för att det inte alltid funkar som vi vill i det läget. Jag tycker ändå att vi står som rättvisa segrar i den här matchen och det är alltid roligt att slå Djurgården.

Även kommande match i SDHL för MODO Hockey spelas på hemmaplan då man den 15:e januari tar emot Brynäs i Fjällräven Center, i en match som startar 19:00.