Inför MODO Hockey - Luleå
Publicerad: 2021-02-25
Dam
Det är dags att sätta punkt för grundserien i SDHL och för MODO Hockey innebär det hemmamatch mot Luleå. MODO Hockey slutar sexa i grundserien och man möter nu vinnarna av densamma. ”Det är som när man var sex år och var på skolgården och lyckades ta bollen av den som var bäst, då såg man sig själv som bäst. Skämt åsido, det känns inspirerande att sätta punkt för grundserien med match mot det lag som är välförtjänta segrare av grundserien”, säger Björn Edlund.

MODO Hockey förbereder sig för SM-kvartsfinalspelet mot HV71 – och en del i förberedelserna är att slutföra grundserien och det sker mot Luleå. Säsongens tre tidigare möten har vunnits av Luleå som också kan titulera sig vinnare av grundserien i SDHL. I november vann Luleå med 6-1 och 3-0, och i förra veckan vann Luleå med 6-2 i en match som MODO Hockey var i ledningen när drygt 13 minuter återstod.

– Vi visade att vi har kvalitéer. Jag kan säga ett stort och välförtjänt grattis till Luleå för deras seger i grundserien. Segern i grundserien visar att de är ett starkt lag och att de har hållit en jämn och bra nivå över tid, säger Björn Edlund och fortsätter:

– Ser man på de lag som slutar högt upp i tabellen så tycker jag att Luleå har det jämnaste laget. De står inte och faller med någon enskild individ.

"Vi har uppnått våra mål så här långt"

MODO Hockey kommer oavsett utgången av den avslutande matchen att landa på plats nummer sex i tabellen när grundserien summeras.

– Vi har uppnått våra mål så här långt. Första resultatmålet var att kvalificera oss för SM-slutspel. När det var klart satte vi upp målsättningen att bli sämst sexa. Det lan vi nu bocka av, säger Edlund och fortsätter:

– Vidare har vi inom gruppen haft många andra målsättningar och jag kan säga att vi kan kvittera ut högsta möjliga betyg när vi summerar dessa. Vi har vunnit dubbelt så många matcher som vi gjorde förra säsongen. Många spelare har tagit stora kliv under resans gång och just det här med utveckling är någonting jag verkligen brinner för. Just därför kan jag säga att det har varit en fantastiskt rolig grundserie.

"Allt fokus är på Luleå"

SM-kvartsfinalspelet och matchserien mot HV71 finns självklart i tankarna hos MODO Hockey. Men det gäller också att leva i nuet – och nuet är mötet med Luleå.

– Man får aldrig sväva iväg utan det handlar hela tiden om att ha rätt fokus. Nu är allt fokus på Luleå, säger Edlund.

Läget i truppen?

– Det är nästan så bra som det kan vara. Nathalie Lidman och Tea Lökke Nyberg är inte tillgängliga för matchen mot Luleå. Men i övrigt är alla redo.

Matchen har nedsläpp kl 19:00 och spelplats är MODO-hallen.

Patrick Edlund