MODO Hockey besegrade Luleå Hockey efter straffläggning
Publicerad: 2017-08-17

MODO Hockey gick segrande ur försäsongens andra match när mötet mot Luleå Hockey slutade 3-4 efter straffläggning. Periodsiffrorna i matchen var 1-1, 1-2, 1-0 och 0-0 innan Patrik Karlkvist svarade för den matchavgörande straffen fram till segern med 3-4. MODO Hockeys målskyttar under ordinarie tid var Marcus Oskarsson, Sam Marklund och Emil Molin.

Försäsongens andra match för MODO Hockey inleddes med att hemmalaget Luleå Hockey hade det mesta av spelet där MODO även drabbades av matchens första utvisning. Men efter en spelvändning var det MODO Hockey som tog ledningen efter 8:19 när Marcus Oskarsson gjorde sitt andra mål på lika många matcher. Efter spelvändning och skott från Oskarsson vann Lukas Wernblom kampen framför kassen och Oskarsson satte returen från nära håll bakom Filip Gustavsson i luleåkassen.

Andra utvisningen för matchen kom när Tim Wahlgren fick besöka utvisningsbåset efter en tripping. Då kom även kvitteringen efter 11:38 när Isac Lundeström bröt in på första stolpen och från nära håll satte 1-1 högt i nät. Luleå Hockey hade ett kraftigt skottövetag i den första perioden, 12-3 i den statistiken.

Marklund sköt första målet i MODO-tröjan

I inledningen av den andra perioden återtog MODO ledningen efter att en luleåback ramlat i en baklängesåkning. Sam Marklund förvaltade friläget som uppstod och satte efter 2:56 1-2 mellan benskydden på Gustavsson.

Strax efter ledningsmålet fick MODO Hockey första chansen i numerärt överläge, men powerplayspelet blev resultatlöst. Matchbilden fortsatte där efter med att hemmalaget hade det mesta av pucken medan MODO spelade försvarsspel och ställde om för spelvändningar. I en svängig spelsekvens fick sedan Tim Wahlgren först ett friläge innan kvitteringen kom efter 10:04 när Einar Emanuelsson tog sin egna retur för 2-2 från nära håll framför Erik Hanses.

Nytt resultatlöst powerplay följde för MODO Hockey, men efter 5:42 tog MODO för tredje gången ledningen i matchen när Emil Molin vackert direktsköt 2-3 efter passning från Sam Marklunk när Luleå missade i ett uppspel. Ställningen 2-3 stod på tavlan efter två perioder där MODO vann skotten med 5-15.

Sen kvittering från Luleå Hockey

Den tredje perioden inleddes med en vass målchans för Luleå där Oscar Öhman jobbade bra i defensiven. Efter sju minuter visades Sam Marklund ut för tripping, men MODO-boxen klarade de efterföljande två minuterna. Där efter tickade klockan snabbt tack vare få avblåsningar när MODO försvarade sig mot Luleås attacker, men med mindre än två minuter kvar av perioden kvitterade Einar Emanuelsson till 3-3 efter ett direktskott på passning från bakom Hanses målbur.

Förlängning tre mot tre följde efter likaläget under ordinarie tid. Där räddade Erik Hanses ett friläge efter två spelade minuter, ett vinkelskott som följde innan även styrning avvärjdes när Luleå Hockey helt hade spelet i övertiden. Skotten slutade 4-1 och den totala skottstatistiken 29-23 för matchen.

Seger efter straffmål av Björklund och Karlkvist

Straffar fick avgöra försäsongsmötet i Coop Norrbotten Arena där Henrik Björklund inledde målskyttet efter en lång skottfint över till backhand. Erik Hanses räddade Patrick Cehlins försök innan Patrik Karlkvist virkade in den andra straffen. Luleås Einar Emanuelsson reducerade i straffläggningen med ett distinkt skott, Filip Gustavsson stopppade Emil Molin men när Erik Hanses även stoppade Isac Lundeström gick segern till MODO Hockey.

Slutresultatet skrevs därmed till 3-4 och den matchavgörande straffskytten blev Patrik Karlkvist när MODO Hockey besegrade Luleå Hockey i försäsongens andra match. Nu väntar möte mot Skellefteå AIK som spelas torsdag 24/8 i Piteå.