Breanne Wilson-Bennett klar för MODO Hockey
Publicerad: 2018-07-26
Dam
Forwarden Breanne Wilson-Bennett kommer senast från fyra säsonger i NCAA och Colgate University, nu står det klart att hon spelar i MODO Hockey säsongen 2018/2019. "Breanne är definitionen av den spelartyp vi har eftersökt. Talangfull, energirik och riktigt bra karaktär där hennes spel visar att laget är större än individen", säger sportchef Björn Edlund.

22-åriga forwarden kommer från en säsong med fin poängskörd där hon slutade på 41 poäng på 41 matcher. Nu är hon klar för MODO Hockey den kommande säsongen.

– MODO hockey är en klubb med bra rykte. Örnsköldsvik är fantastiskt fin stad där många är intresserade av hockey. Det är verkligen en hockeystad och jag tror att det kommer vara en spännande atmosfären. Jag är väldigt tacksam över att jag får fortsätta min hockeykarriär och det ska bli kul att få ansluta till MODO-familjen, säger Breanne Wilson-Bennett.

Förra säsongen var Breanne Wilson-Bennett den spelare som vann flest tekningar av alla i hela college och slutade på imponerande 64,5% i tekningsvinster.

– Breanne spelar med mycket energi och trots sina offensiva kvalitéer så tummar hon inte på någonting i spelet utan puck. Hon är oerhört stark i tekningscirkeln vilket tekningsprocenten visar, sedan är hon användbar I alla spelformer, säger Björn Edlund.

Med Wilson-Bennett klar börjar Björn Edlund bli nöjd med truppen inför den kommande säsongen.

– Med Breanne klar känner vi oss färdiga med truppen. Alla ytterligare platser kommer vigas åt juniorer. Vi har en stark grupp och vi kommer på detta sätt ha en bra utveckling på våra yngre spelare. Vi ser verkligen fram emot möjligheternas säsong, säger han.

Kontraktet med Wilson-Bennett är skrivet över säsongen 2018/2019.

Kommunikatör, MODO Hockey Robin Hedqvist