Förlust mot Djurgården efter sent avgörande
Publicerad: 2020-09-20
Dam
Djurgårdens IF besegrade MODO Hockey med 1-2 efter periodsiffrorna 0-0, 1-1 och 0-1. Det matchavgörande målet kom med tre och en halv minut kvar av den tredje perioden. MODO Hockeys målskytt i matchen var Erica Rieder.

Söndagens möte mellan MODO Hockey och Djurgårdens IF tillhörande omgång x i SDHL 2020/2021 bjöd inte på några mål i den första perioden där lagen skapade några farligheter vardera. Den andra perioden bjöd däremot på två stycken mål och båda i powerplay.

Först gav Erica Rieder MODO Hockey ledningen efter en individuell prestation där hon på egen hand åkte från bakom egen kasse ända fram till slottet och avlossade ett handledsskott till 1-0. Målet kom efter 8:28 i den andra perioden innan MODO tre minuter senare drabbades av en utvisning. Då kom kvitteringen från Djurgården där Josefine Jakobsen direktsköt och Sarah Bujold plockade upp returen för att raka in 1-1 efter 12:41.

Djurgården var ytterst nära ett ledningsmål innan den andra perioden var över där gästerna under slutminuten skapade ett mäktigt tryck och ribban räddade Klara Peslarova i MODO-kassen.

Sent mål från gästerna gav seger

I den tredje perioden var det MODO Hockeys tur att pricka överliggaren. Lore Baudrit skrinnade sig till ett fritt läge från kanten och sköt ett hårt skott som var millimeter från att sitta i nät via ribban.

Istället var det Djurgården som gjorde ledningsmålet i matchen när 1-2 kom efter 16:27 av den tredje perioden. Andrea Dalen sköt från blålinjen och via MODO-spelare kom pucken fram till Josefine Jakobsen som sköt pucken i nät från nära håll.

MODO fick en gyllene chans till kvittering i slutminuten och spelade sex mot fyra i powerplay. Men Djurgården spelade uppoffrande och kunde hålla undan för seger med 2-1 och tre poäng från Fjällräven Center. Skottstatistiken skrevs totalt till 21-38.