MODO vann seriepremiären i J18 Elit Norra
Publicerad: 2018-09-14
Junior
MODO Hockey vann seriepremiären i J18 Elit Norra när man på fredagskvällen gästade Luleå. Till slut skrevs slutresultatet till 2-3 efter periodsiffrorna 1-2, 0-1 och 1-0. MODO Hockeys målskyttar för kvällen var Ernst Axel Boberg, Alex Näslund och Elias Stenman.

Äntligen är säsongen igång och för MODO Hockey innebar det en resa 35 mil norrut efter E4 för bortamötet med Luleå. Både Luleå och MODO brukar tillhöra topplagen i J18 Elit Norra så det var en tuff inledning för gästerna som väntade.

Det blev en tuff öppning för MODO Hockey där man redan drygt två minuter in i första perioden fick en utvisning mot sig och i det numerära överläget för Luleå tog hemmalaget ledningen med 1-0.

Det skulle dröja ungefär tio minuter in i matchen innan MODO Hockeys första mål för säsongen i J18 Elit Norra kom. Det var Ernst Axel Boberg som var målskytten fram till 1-1. Bara 45 sekunder efter målet tog MODO ledningen i matchen då Alex Näslund gjorde 1-2 assisterad av Hugo Styf.

MODO kunde hålla undan

Den andra perioden blev till stora delar MODO Hockeys. Man vann skotten i perioden med hela 4-17, delvis tack vare tre utvisningar för hemmalaget samtidigt som MODO Hockey inte drog på sig någon utvisning i mittperioden.

Ett mål skulle falla innan den andra akten för kvällen var över. Med drygt tre minuter kvar på klockan gjorde Elias Stenman 1-3, framspelad av Jeremias Lindewall och Wictor Åhström.

I den tredje perioden blev det jämnare och Luleå kunde reducera till 2-3 efter 2:38. Luleå fortsatte jaga för att nå en kvittering men MODO Hockey kunde hålla undan och något fler mål blev det inte i matchen utan det blev seger i premiären för MODO Hockey.

Närmast väntar nu ny match redan i morgon för MODO Hockey i J18 Elit Norra. Då tar man sig an Piteå i LF Arena med start klockan 13:00.