MODO avslutade helgen med ny seger
Publicerad: 2018-09-23
Junior
Efter fem av sex inspelade poäng mot Brynäs under fredagen och lördagen blev det ännu en seger när MODO Hockey avslutade helgens spel i J20 SuperElit Norra. MODO vann söndagens möte med Västerås med 3-1 efter periodsiffrorna 2-0, 0-1 och 1-0.

MODO Hockey har inlett spelet i J20 SuperElit Norra på ett bra sätt och hade inför söndagens match mot Västerås tagit fem av sex möjliga poäng under helgens spel. De båda matcherna mot Brynäs var dock ett minne blott och matchen mot Västerås skulle bli en målmässigt jämn historia.

Hemmalaget fick en riktigt bra start på matchen då Tomislav Lovric redan efter tre minuter hittade rätt bakom Västerås målvakt. Lovric assisterades på målet av Tobias Åhström.

I mitten av första perioden drog MODO på sig två raka utvisningar. Under den andra utvisningen skulle målet komma men det var inte Västerås som kvitterade utan det var istället MODO som utökade ledningen till 2-0 genom Joel Wahlgren, på pass från Max Wahlgren.

Jämnt ända in i slutsekunden

Tvåmålsledningen från första perioden halverades efter drygt fyra minuter av mittenakten då Västerås skickade in 2-1 bakom Marcus Nygren i MODO Hockeys kasse.

Under både andra och tredje perioden drabbades de båda lagen av flertalet utvisningar men några mål i den spelformen blev det inte. Västerås låg på för att få till en kvittering och med dryga minuten tog man även ut målvakten i hopp om att få till ett andra mål.

Men Västerås kom aldrig ikapp utan med en sekund kvar på klockan så skickade MODO Hockeys Mattias Norlinder in pucken i det tomma målet och fastställde slutresultatet till 3-1.

MODO tog därmed 8 av 9 poäng under helgen och efter sex omgångar i J20 SuperElit Norra så är MODO i ledning av tabellen med 14 poäng. Nästa helg väntar också tre matcher då MODO beger sig til huvudstaden för två matcher mot AIK och en match mot Djurgården.