Seger och tre poäng på bortaplan i Kristianstad
Publicerad: 2019-10-11
MODO Hockey besegrade Kristianstad för tre poäng på bortais under fredagskvällen där matchen slutade 2-3. Linus Lundin räddade 30 skott och målskyttar i MODO Hockey var Kim Rosdahl, Jonathan Johnson och Mathias From.

I inledningen av fredagskvällens match i Kristianstad var det MODO som helt styrde händelserna fram till den sjunde matchminuten när Kristianstad stack upp med ett fritt läge. Oscar Hedman avvärjde innan hemmalaget skapade matchens första riktiga anfall. Första vassa chansen för MODO Hockey fick Magnus Häggström som inte fick träff efter en fin passning från Henrik Björklund från bakom kassen.

Det var dock hemmalaget som skulle ta ledningen i matchen och det efter ett skott från backplats. Linus Lundin svarade för en räddning men hann inte tillbaka i position innan Joel Werner sköt 1-0 efter 12:31. Kvitteringen från MODO Hockey skulle dock komma tämligen omgående och det genom Kim Rosdahl som gjorde sitt andra mål för säsongen med ett skott direkt efter tekning fram till 1-1 efter 15:47. Inga fler mål föll i den första perioden där skottstatistiken var 7-14.

Två raka mål från MODO i den andra perioden

Den andra perioden var inledningsvis ett ställningskrig där lagen bytte chanser med varandra innan MODO Hockey kom att svara för två raka mål. Efter en lång lobb-pass från Mattias Norlinder kom Jonathan Johnson in i anfallszonen där Patrik Karlkvist fick pucken på mål. Johnson dök upp på returen och sköt sitt fjärde mål för säsongen fram till MODO-ledning efter 14:50.

Efter en aggressiv forecheck stoppade Mathias From sedan ett uppspel från Kristianstad. Kim Rosdahl fick ordning på pucken och passade Fredrik Olofsson som direkt skickade vidare till Mathias From som vackert satte pucken högt i nät till 1-3. Pucken gick som på ett snöre och den ställningen stod sig till den tredje perioden.

MODO höll emot och tog tre poäng

I den tredje perioden försökte Kristanstad att ta sig tillbaka in i matchen och skapade inledningsvis några längre anfall mot Linus Lundin och MODO-försvaret. Ett misslyckat skott med backhand från högt i slottet hittade hemmalagets lagkapten Fredrik Hansson som från nära håll sköt reduceringen till 2-3 efter 8:40.

I den tredje periodens tionde minut fick MODO matchens första möjlighet i powerplay, men fick inte ordning på spelet och kunde inte etablera något tryck i anfallszonen. Istället fick Kristianstad läge i powerplay efter 15:33 och bombaderade Linus Lundin med skott. MODO-målvakten spelade lugnt mellan stolparna där det blev en dramatisk avslutning av matchen då hemmalaget plockade ut målvakten i slutminuterna och hade stort puckinnehav i slutskedet av matchen. Men MODO redde ut situationen och bärgade tre poäng på bortaplan efter slutresultatet 2-3 och skotten 32-32.

Nästa hemmamatch onsdag 16 oktober

Flera sevärda hemmamatcher väntar och nästa match i Fjällräven Center spelas onsdagen den 16 oktober när Vita Hästen kommer på besök. Där efter väntar Oktoberfest-matchen mot BIK Karlskoga, en match med familjetema mot Södertälje innan derbytemperaturen redan är hög inför matchen mot Björklöven den 9 november. Biljetter till matcherna i Fjällräven Center förköper du hos våra ombud eller på modo.ebiljett.nu. Varmt välkommen på match!