Förlust mot Luleå Hockey/MSSK på hemmaplan
Publicerad: 2020-01-08
Dam
Luleå Hockey/MSSK tog ledningen mot MODO Hockey i kvällens möte och släppte sedan inte greppet om matchen som slutade 1-4. MODO Hockeys målskytt var Sofia Engström som svarade för en sen reducering i sista mötet mellan lagen i SDHL 2019/2020.

I den första perioden var det Luleå Hockey som tog ledningen i matchen och det efter 8:29 under en avvaktande utvisning. Skott från backplats skapade oreda framför Klara Peslarova i MODO-kassen där Emma Nordin slog in returen för 0-1. MODO fick chansen i powerplay innan den första perioden men kunde inte få hål på Sara Grahn. Skottstatistiken i den första perioden slutade 6-13.

Utökad ledning tidigt i jämn andraperiod

De andra perioden startade sedan med en riktig kalldusch för hemmalaget när Luleå/MSSK utökade sin ledning redan efter 29 sekunders spel. Michelle Karvinen tog saken i egna händer när hon skrinnade förbi i en mot en-situation för att sedan skjuta 0-2. MODO Hockey fick där efter åter chansen i powerplay och även i spel fem mot tre, två gånger om, där Maja Grundström var närmast en reducering från nära håll. Efter elva minuter skrinnade sig Lore Baudrit till ett friläge där skottet från nära håll dock räddades av Sara Grahn. Luleå/MSSK tog timeout i det här läget av matchen.

MODO Hockey fortsatte att spela bra och sätta press på Luleå i andra halvan av den andra perioden men med fyra minuter kvar av perioden fick gästerna powerplay och parkerade då i anfallszonen. Men MODO visade upp ett bra spel i boxplay och inga fler mål föll i andra perioden som slutade 12-12 i skottstatistiken.

Engström målskytt för MODO Hockey

Likt den andra perioden var det Luleå Hockey/MSSK som tidigt öppnade målskyttet i den tredje perioden. Efter ett långt anfall var det Nicoline Jensen som avancerade in från blålinjen och på egen hand la ett backhandskott högt i nät för 0-3 efter 2:33 var spelat. MODO fick chansen i powerplay men kunde inte få ordning på spelet i numerärt överläge och det var istället Emma Nordin som fick friläge utan att kunna utöka gästernas ledning.

Istället var det Michelle Karvinen som skulle göra nästa mål i matchen när hon efter 17:49 bröt in från högerkanten, höll i pucken och sedan satte sitt andra mål i matchen fram till 0-4. MODO Hockey kämpade för att komma på tavlan och slet ordentligt och fick utdelning. Under ett långt anfall och med en avvaktande utvisning för Luleå/MSSK kunde Sofia Enström snyggt bryta in och skjuta 1-4 högt i nät när 13 sekunder återstod av den tredje perioden. Det målet blev även matchens sista och slutresultatet i matchen. Klara Peslarova svarade för 22 räddningar där skottstatistiken slutade 18-26.