Seger i den första semifinalen!
Publicerad: 2022-04-09
MATCHRAPPORT
MoDo Hockey har 1–0 i matcher mot Björklöven efter att ha gått vinnande ur den första semifinalstriden hemma i ett kokande Hägglunds Arena. MoDo gjorde ett ryck i första perioden och vann till slut med 4–1.

Spelmässigt handlade den första semifinalen mycket om kamp och intensitet och en aning mindre om läckra dragningar och bländande spel. Vilket väl många nog också hade räknat med på förhand.

MoDo kopplade grepp om matchen lite mer än halvvägs in i den första perioden, tack vare två mål inom loppet av mindre än 1.30.

Först var det Daniel Sylwander som påpassligt nog höll sig framme och vispade in pucken framför Björklövens målvakt Joona Voutilainen, och sedan kom Sam Vigneault fri och gjorde allting rätt när han satte pucken högt med en backhand.

Det målet, Vigneaults alltså, kom faktiskt att skilja lagen åt i slutänden. Björklöven reducerade i powerplay i den andra perioden, en period där lagen i mångt och mycket bytte chanser - många gånger stora sådana också – och Tex Williamsson fick sträcka ut både en och två gånger.

Mikkel Aagaard utökade hemmalagets ledning med ett distinkt handledsskott över axeln på Voutilainen och med 3–1 i ryggen klev MoDo ut till den tredje perioden. Slutronden började dock lite svajigt för hemmalaget, som var lite väl stillastående från start, och efter 5.42 tog Karlin & co timeout.

Den gav resultat. MoDo lyfte spelet några snäpp och kunde sedan manövrera ut ett jagande Björklöven. Oscar Pettersson fastställde slutresultatet när han skickade 4–1 i tom bur i slutet.

Allt som allt en fantastisk kväll i en fullsatt Hägglunds Arena, där hemmapubliken verkligen gjorde sitt till för att bära sitt lag till den första segern i matchserien.

Se Eftersnack i MoDo Channel Premium, där Emil Wahlberg, Daniel Sylwander, Mikkel Aagaard och Mattias Karlin dök upp vid mikrofonen i omklädningsrummet.

{!A}

NY MATCH PÅ MÅNDAG

Nu fortsätter semifinalen med ytterligare en hemmamatch för MoDo Hockey, med nedsläpp klockan 19.00 på måndag.

Du kommer väl och är en del av det röda havet? Säkra din plats på modo.ebiljett.nu!