Tung inledning vändes till storseger
Publicerad: 2019-02-02
Junior
MODO Hockey vann den första matchen i helgens back to back mot Luleå i J18 Allsvenskan Norra när man vände ett tidigt underläge till seger med hela 7-2. En stark insats i andra perioden lade grunden till segern och MODO är nu ny tvåa i tabellen.

J18 Allsvenskan Norra är på väg till halvtid, lördagens match för MODO Hockey hemma mot Luleå var den nionde i en serie som är 18 matcher lång. Inför mötet var MODO på tredje plats och Luleå på fjärde plats, med andra ord en viktig match där de båda lagen jagar de så åtråvärda fyra topplatserna.

Den första perioden skulle bli en skott- och målmässigt jämn histora som innehöll hela fyra mål och där målen skulle komma i stim. Luleå inledde perioden bäst och de tog också ledningen i matchen efter 5:04. Bara två minuter senare kom även 0-2 och Luleå hade så långt ett målmässigt grepp om matchen.

Men hemmalaget jobbade sig in i matchen och med 16:25 på klockan så reducerade man till 1-2 genom Jeremias Lindewall på pass från Isak Norén. Och målen skulle som sagt komma i stim, för blott 38 sekunder senare kvitterade Milton Eriksson för MODO, assisterad av Joel Wahlgren och Ernst Axel Boberg.

MODO ökade tempot i andra perioden

MODO kom ut flygande i den andra perioden och efter 1:25 vände man spelet snabbt. Oskar Håkansson spelade fram Hugo Styf som fri gick vänster samtidigt som målvakten gick höger och Styf kunde därmed enkelt sätta ledningsmålet fram till 3-2.

Kort efter ledningsmålet fick Luleå matchens första chans i power play, men MODO stod emot och precis när man blev fulltaliga så kontrade man in 4-2, ett mål där William Wallinder spelades fram av Alex Näslund och Hugo Styf. I bra skottläge gjorde Wallinder inget misstag utan hängde pucken i bortre krysset med ett distinkt skott.

Luleå hade svårt att hänga med i MODO Hockeys tempo i den andra perioden och man drog på sig tre raka utvisningar. De två första lyckades Luleå klara av men till slut blev det för mycket och 16:48 in i andra perioden gjorde Ernst Axel Boberg 5-2 med ett direktskott i power play, framspelad av Simon Andersson och Hugo Styf.

MODO spelade av matchen utan att förta sig

Den tredje perioden blev en ganska avvaktande historia där MODO Hockey utan större problem kunde hålla undan från Luleås försök att komma tillbaka in i matchen målmässigt.

De båda lagen hade var sitt försök att göra mål i power play men utan att de lyckades. Perioden var i sitt slutskede när Luleå tog målvakten för att spela sex mot fem men det var MODO som gjorde målet när Willy Norberg skickade in 6-2 i den tomma kassen, assisterad av Oscar Nordin.

När målet kom var det en minut kvar av perioden och MODO skulle även hinna göra 7-2 innan matchen var över. Elias Stenman spelades i ett flygande anfall fram av Alex Näslund och Vilmer Svartvadet och Stenman fastställde slutresultatet med ett distinkt skott.

MODO är med segern ny tvåa i J18 Allsvenskan Norra när halva serien har spelats. Nästa match spelas redan i morgon då de båda lagen möts igen, då i Luleå.