Förlust mot Luleå/MSSK i andra försäsongsmatchen
Publicerad: 2018-09-01
Dam
Under lördagskvällen spelade MODO Hockey sin första match i helgens cup i Umeå. Förra årets SM-guldvinnare Luleå/MSSK stod för motståndet i vad som skulle bli en jämn och händelserik försäsongsmatch.

Publiken i A3 Arena bjöds på en händelserik match mellan de två SDHL-lagen i turneringen. Den första perioden präglades av ett böljande spel där inget av lagen riktigt tog tag i taktpinnen, istället turade de om att utmana målvakterna och bjuda varandra på lägen.

Med chanser och halvchanser som byttes lagen mellan var det bara en tidsfråga innan första målet skulle komma, och det var Ebba Berglund i Luleå/MSSK som öppnade upp målskyttet i matchen, när hon lyfte in en puck mot mål som letade sig in bakom en skymd Tindra Holm.

I slutet av perioden så kom till slut 1-1 efter bra tryck ifrån MODO. Efter en hård forechecking skickade Ellen Lövgren in en puck mot mål, framför mål stod Agata Sarnovska som styrde in pucken i krysset bakom Sara Grahn.

Händelserik andraperiod

Med den sena kvitteringen i första perioden kom MODO ut med mycket energi i andra. Därför kom det som en kalldusch när Luleå/MSSK återtog ledningen genom Nathalie Lidman bara ett par minuter in i andra perioden. Återigen är det en skymd Tindra Holm som inte riktigt har koll på vart pucken kommer ifrån.

Men MODO fortsatte att trumma på och strax därefter fick Olivia Carlsson ett gyllene läge i slottet efter en retur från Sara Grahn. Carlsson gjorde inga misstag och tryckte pucken rakt upp i högra krysset.

Kort därefter återtog dock Luleå ledningen. Michelle Karvinen snappade upp en lös puck i anfallszon och serverade Rebecca Stenberg med en jättepassning som bara behövde styra in pucken i mål.

Precis innan perioden var slut, med endast två minuter kvar, skulle även Michelle Karvinen få skjuta in sig i målprotokollet då hon utnyttjade MODO-slarv i slottet och lyfte in pucken bakom Holm.

Många utvisningar i sista perioden

Tredje perioden präglades sedan av utvisningar. MODO jagade och kämpade hårt för att hämta upp underläget och som ett resultatet av det fick man flera gånger om, chansen i powerplay. Men förra årets SM-guld vinnare försvarade sig väl och matchen slutade till sist 4-2.

Nästa match väntar redan imorgon när cupen fortsätter och MODO Hockey ställs mot Björklöven för andra gången den här försäsongen.