Seger på hemmaplan mot Tingsryd
Publicerad: 2020-03-04
Herr
MODO Hockey tog tre viktiga poäng på hemmaplan när man tog emot Tingsryds AIF i omgång 51 av HockeyAllsvenskan 2019/2020. Matchen slutade 6-1 där MODO Hockey hade fem olika målskyttar i form av Jonathan Johnson, Victor Berglund, Adam Tambellini, Mattias Norlinder och Linus Pettersson.

Det var tre viktiga poäng som stod på spel i Fjällräven Center under onsdagskvällen när MODO Hockey tog emot gästande Tingsryds AIF. Hemmalaget med sikte på att behålla andraplatsen i den HockeyAllsvenska tabellen, tog tag i taktpinnen direkt och inom loppet av de första fem minuterna hade man skapat flertalet målchanser.

Tolv minuter in i perioden skulle det fina offensiva spelet också ge utdelning. Patrik Karlkvist flippade en puck till Jonathan Johnson och Adam Tambellini som var helt fri mot Andreas Ljunggren i mål. Efter en snabb pass från Tambellini till Johnson låg sedan pucken i mål för 1-0.

En utökad ledning låg sedan i luften när MODO bland annat hade flera chanser i powerplay. Men istället var det TAIF som skulle sätta press på hemmalaget där man de sista fem minuterna tog över matchen helt.

Målrik andraperiod

Mittenakten var tjugo minuter som präglades av fina mål. Tre minuter in stänkte Victor Berglund in 2-0 från slottet, fint framspelad av Linus Pettersson.

Några minuter efter målet reducerade TAIF till 2-1 genom Gustaf Olhaver. Baklängesmålet var dock inget som störde hemmalaget. Halvvägs in i perioden stod Adam Tambellini för ett riktigt drömmål där han först blev trippad, men fortsatte spela och sedan sprätte upp 3-1 målet i krysset från till synes ingen vinkel alls.

Perioden såg länge ut att sluta 3-1 men Mattias Norlinder, som både gjorde comeback och vann Guldgallret innan matchen, ville annat. Efter att ha plockat upp pucken i mittzon, åkte han in i offensiv zon, gjorde bort en back och sköt sedan i krysset bakom Ljunggren.

Två mål av Linus Pettersson

MODO fortsatte sedan att trumma på i den sista perioden där Linus Pettersson utökade hemmalagets ledningen två gånger om. Tio minuter in slog han in den första pucken på volley efter att Henrik Björklund flippat in en puck framför mål.

Fem minuter senare var det dags igen men den gången var det inte lika elegant. Efter lite strul framför mål där flera spelare och målkvakten simmade på isen så lyckades Pettersson trycka in pucken i mål.

Matchen slutade 6-1 där MODO Hockey vann skotten med 33-19. Tre viktiga poäng hämtades hem och nu återstår bara en match av HockeyAllsvenska grundserien 2019/2020 där MODO Hockey gästar BIK Kalrksoga på bortaplan 6/3.