Magnus Helin målvaktstränare för MODO Hockeys A-lag

10 april 2015 10:05

Magnus Helin har varit verksam runt om och i MODO Hockeys organisation under en längre tid och tar nu klivet upp som målvaktstränare för representationslaget när ett kontrakt idag undertecknats för de två kommande säsongerna. ”Det känns väldigt bra att fortsätta bygga på vår stabilitet och kontinuitet kring den viktiga målvaktspositionen”, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.


Magnus Helin inledde sin karriär som målvaktstränare i Örnsköldsvik Hockey innan han i mitten av 2000-talet var verksam inom MODO Hockeys ungdomsverksamhet för att sedan assistera damsidan på Hockeygymnasiet innan han där efter blev målvaktstränare för MODO Hockey Dam.

Helin tränade 2011 MODO Hockeys U16-lag innan han från säsongen 2012/2013 jobbat heltid som bland annat ansvarig för MODO Hockeys juniormålvakter. De senaste säsongerna har Helin även stöttat samtliga ungdomslags målvaktstränare samt jobbat väldigt nära a-lagets organisation. Till nästa säsong tar Magnus Helin nästa kliv i föreningen och blir målvaktstränare för MODO Hockeys representationslag.

– Det är en ära och en stor uppgift att få ta klivet upp och fortsätta att bygga på den målvaktsorganisationen vi byggt upp tillsammans i MODO Hockey, säger Magnus Helin och fortsätter:

– Jag är väldigt ödmjuk inför uppgiften att ta över huvudansvaret efter ”Masken” och ser det som en stor utmaning, samtidigt som det givetvis är fantastiskt roligt. Det är en förmån att få ha detta som ett yrke och det känns som att man vunnit på lotto varje dag man går till jobbet.

”En erkänt skicklig målvaktstränare”

– Vi känner Magnus väl och förutom att det är en ambitiös och bra kille är han en erkänt skicklig målvaktstränare. Magnus har varit med från det första året på vår målvaktscamp med Vancouver Canucks Ian Clark och har sedan tillsammans med ”Masken” jobbat väldigt hårt med utvecklingen av campen. Den fortsätter likt tidigare och kommer att bli än bättre, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet och avslutar:

– Det känns väldigt bra att nu kunna fortsätta bygga på vår stabilitet och kontinuitet kring målvaktstränare i MODO Hockey.

Kontraktet med Magnus Helin är på två säsonger.